Gheorghe Nichita, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

0
480

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit deciziei instanței.

El a fost acuzat de procurorii DNA că a luat mită 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei.

În decembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreşedintelui UTI Mihail Tănăsescu, a directorului SC Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită. Nichita a fost acuzat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

Liberalii cer demisia lui Maricel Popa, cel care l-a ținut aproape pe Michita

Gheorghe Nichita, anchetat și condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, a stat timp de 3 ani la dreapta președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, în calitate de consilier personal, strateg și cel care ”rezolvă” lucrurile în filiala PSD Iași.

Condamnarea de astăzi este o dovadă în plus că Iașul este un județ care a stagnat 30 de ani în captivitatea PSD-ului, filierele de corupție PSD fiind puternic înrădăcinate în administrația publică locală și județeană. Iașul, asemenea reportajelor jurnalistilor, este un veritabil județ la stapân, de la Solcanu, Simirad, Nichita și până la Maricel Popa, cu toții s-au arătat mult mai preocupați de rezolvarea unor interese și foloase personale și de partid, trocul lor cu liderii de la București păgubind constant interesele ieșenilor și ale regiunii. Domnule președinte al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, pentru gravele prejudicii de imagine aduse, având în vedere că ați garantat public pentru numirea lui Gheorghe Nichita în funcția de consilier în aparatul Consiliului Județean Iași, vă solicit să vă depuneți demisia de onoare din fruntea Consiliului Județean Iași și să puneți de îndată la dispoziția opiniei publice și ieșenilor fișa postului condamnatului Gheorghe Nichita, rapoartele de activitate anuale, precum și indemnizațiile și privilegiile, din banii publici ai ieșenilor, de care acesta a beneficiat pe durata mandatului avut în subordinea dumneavoastră!“, a spus Costel Alexe, președintele PNL Iași.