Un primar din Iași se va alege cu plângere pentru atacuri xenofobe la adresa președintelui României

0
1418

Primarul comunei Țibănești, Aurica Cobuz, se va alege cu o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, amenință liberalii ieșeni. Primarul comunei Țibănești a inundat propria pagină de Facebook cu postări defăimătoare și chiar xenofobe la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, iar în alte situații l-a comparat pe acesta cu Gheorghe Dincă.

“Cu toții suntem supuși unui asalt de știri false, dezinformări și calomnii în ziua de azi, așa-numitele fake news. Pentru asta însă ne folosim discernământul și bunul-simț. Nu este cazul unui personaj precum doamna primar Cobuz de la Țibănești. Cea mai mare comună din sudul județului este condusă de un demnitar care distribuie public articole de tipul „Iohannis, ofițer german acoperit“ provenite din canalele colectoare de mizerii ale mașinăriei pesediste. Este descalificant uman și cutremurător să vezi cât de jos se pot duce unii în încercarea de a lovi în Klaus Iohannis folosind aceleași marote care l-au trimis acasă pe Victor Ponta în confruntarea electorală din 2014. Din nefericire, cangrena se întinde: nu este singurul caz de acest gen, aici putând să îl amintim și pe fostul pesedist Sorin Iacoban care în 2014 posta fotografii cu Klaus Iohannis cu zvastica pe frunte. În ceea ce o privește pe doamna Cobuz, aceasta va face obiectul unei sesizări la CNCD din partea PNL Iași pentru mesajele anti-etnice și legăturile de imagine între personaje din regimul nazist și președintele României care este de etnie germană”, a declarat istoricul Liviu Brătescu, prim-vicepreședinte PNL Iași.

“Totul se petrece azi însă sub oblăduirea lui Maricel Popa, răsunătorul președinte de CJ, acest monument al Ostașului PSD Necunoscut. Și dacă domnul Popa nu înțelege rolul pe care îl are, acela de președinte (fie el și neverosimil) al PSD Iași, atunci domnii și doamnele de la PSD ar trebui să afle că există instituții, precum CNCD, care se ocupă exact de combaterea discursului urii în spațiul public, la care se adaugă numeroase articole din Codul Civil. Ce să înțelegem de aici? Că Maricel Popa fie tolerează, fie chiar încurajează acțiunile celor care răspund politic în mod direct în fața lui? Iar dacă doar le tolerează, atunci le încurajează implicit. Alegeți, domnule Popa, unde vă situați? Vă simțiți mândru de colegii dumneavoastră?”, a mai spus Liviu Brătescu.