Gazele naturale ajung la Ungheni, Golăiești și Victoria. Proiectele au fost depuse prin POIM

0
391

Edilii comunelor Ungheni, Golăiești și Victoria au anunțat că, la începutul acestei săptămâni au fost depuse prin POIM proiectele de înființare a rețelei de distribuție gaze naturale. În cazul comunelor Ungheni și Golăiești, proiectul in valoare de 64.189.674,24 lei, inclusiv TVA, presupune realizarea unei rețele de gaze naturale pe o lungime de 83,749 km, ce va alimenta satele Bosia, Ungheni, Mânzăteşti, Coada Stâncii, Golăieşti, Grădinari, Cilibiu, Podu Jijiei, Cotu lui Ivan, Medeleni, Petreşti. Acest proiect este rezultatul unui acord de asociere între Ungheni și Golăiești pentru realizarea rețelei de gaze naturale și va fi finanțat prin Program Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020; Axa Prioritară 8 Sisteme inteligente si sustenabile de transport ale energiei electrice si gazelor naturale; Obiectivul Specific 8.2; Cresterea Gradului de Interconectare a Sistemului Național de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine.

“Multumesc salariaților primăriei Ungheni, societăților de consultanta si proiectare pentru munca depusă la întocmirea documentației necesară acestui obiectiv de investitie.“, a precizat Iulian Marcu, primarul comunei Ungheni.

La rândul său, primarul comunei Victoria, Daniel Crețu a anunțat că a depus proiectul de înființare a sistemului de distributie gaze naturale în toata comuna Victoria, inclusiv zona Cotu Morii, spre finantare din fonduri europene în cadrul POIM, o investiție cu o valoare de 58 milioane lei.

Îmi doresc ca proiectul nostru sa obtina un punctaj bun si sa fie selectat la finanțare. Va fi o competitie acerbă pe aceasta linie de finanțare. O munca de 8 luni pentru acest proiect, si merita sa câștigăm.Un an bun să avem!“, a spus Daniel Crețu.