Eduard Boz, liderul consilierilor locali PNL Iași: “Vrem ridesharing în Iași!”

0
474

Liderul grupului consilierilor locali PNL Iași, Eduard Boz, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a explicat avantajele ridesharing pentru municipiul Iași. Acesta susține că aplicațiile de ridesharing vin să completeze nevoia de transport rapid a ieșenilor.

“Primarul Iașului, Mihai Chirica, prin declarația că intrarea Uber pe piața locală va stârni haos, arată că nu înțelege fenomenul de digitalizare a economiei. Mihai Chirica lucrează împotriva interesului a zeci de mii de ieșeni care utilizează aplicațiile de ridesharing în Iași. Să interzici aplicațiile de ridesharing în Iași înseamnă să ne interizici nouă, ieșenilor, posibilitatea de a alege cu ce ne deplasăm. Loviturile la care este supus ridesharingul în Iași afectează zeci de mii de ieșeni care utilizează acest tip de serviciu. De aceea am decis să înființez, împreună cu alți ieșeni care apelează la servicii de ridesharing în deplasările lor zilnice, Asociația pentru Libertate în Transportul din Iași – ALTIS”, a declarat Eduard Boz.

  • Asociația își propune, în principal:
    • Susținere juridică și reprezentare pentru utilizatorii care întâmpină probleme din partea autorităților în urma utilizării aplicațiilor de ride-sharing;
    • Dialog cu autoritățile locale și cu furnizorii de servicii de ridesharing pentru a integra aplicațiile digitale în serviciul de transport persoane din Iași;
    • Dialog cu ieșenii înscriși pe platformele de ridesharing pentru monitoriza problemele întâmpinate în utilizarea acestui tip de serviciu și pentru a identifica soluții de remediere.

“Vrem ca, în urma acestor consultări la nivel local, să generăm o serie de propuneri de legislație la nivel național pentru reglementarea corectă a acitvității de ridesharing în România. Voi profita de faptul că domnul deputat Marius Bodea este membru al Comisiei de Transporturi din Cameră și îi voi înainta aceste propuneri. De altfel, Partidul Național Liberal este singura forță politică la nivel național care și-a asumat clar, transparent susținerea aplicațiilor de ride-sharing. Am discutat cu numeroși ieșeni care utilizează platformele de ridesharing în deplasările lor prin Iași. Concluzia este una simplă: vrem, doar, să fim lăsați să ne deplasăm cu ce considerăm noi de cuviință. Refuzăm să ni se limiteze opțiunile de transport, în condițiile în care tehnologia ne permite să selectăm variantele cele mai convenabile din punct de vedere al prețurilor, confortului și siguranței”, a mai completat liderul grupului consilierilor locali PNL Iasi.