Andrei Cazacu prezintă starea avansată de degradare în care se află Filarmonica Iași ca urmare a dezinteresului PSD. Ce soluții propune actuala conducere a CJ Iași

0
757

Administratorul Public al Județului Iași, Andrei Cazacu, a prezentat prin intermediul unei postări de pe pagina sa de Facebook starea avansată de degradare în care se află Filarmonica Iași ca urmare a lipsei de interes a fostei administrații social-democrate a județului.

„Au trecut aproape 10 de când a fost trasă cortina peste scena Filarmonicii Moldova, din Iași, clădirea fiind într-o avansată stare de degradare, necesitând intervenții urgente, iar artiștii fiind obligați să își desfășoare activitatea fie în condiții improprii, fie în locații puse la dispoziție de alte instituții.

Acest obiectiv emblematic pentru Iași a stat nepermis de mult închis publicului, fiind ignorat de autorități și folosit de cele mai multe ori doar ca temă în campaniile electorale.

Au trecut două exerciții financiare și în timp publicul ieșean solicita o clădire modernă, la stadarde actuale, pe măsura calității artiștilor săi, PSD a finanțat sute de cămine culturale în sate cu câteva suflete, obiective pe care s-a pus lacătul după inaugurare.” – a comunicat Andrei Cazacu.

De asemenea, acesta a făcut și o trecere în revistă a acțiunilor pe care actuala conducere a CJ Iași a început să le întreprindă în vederea recondiționării într-o manieră prietenoasă cu mediul a clădirii:

„Alături de colegii mei de la Consiliul Județean Iași am discutat, în cadrul unei vizite la Filarmonica Moldova Iași, cu directorul instituției despre nevoia de a investi în reabilitarea și modernizarea clădirii.

Vrem nu doar să rezolvăm probleme, ci și să creăm pentru viitor.

Există oportunitatea de a finanța această investiție prin Programul Operational Regional 2021-2027, axa prioritara 3 – O regiune cu orașe prietenoase cu mediul și să potențăm astfel funcționalitatea clădirii, dar în același timp să facem tranziția către o infrastructură verde, eco-friendly, pentru că asta va însemna cu adevărat o îmbunătățire și nu doar o remediere” – își încheie mesajul Andrei Cazacu.