Dragnea, mai huiduit ca niciodata la Iaşi

0
1469

Liviu Dragnea, huiduit copios la sosirea în Iaşi: “PSD, Moldova nu te vrea!”

Liviu Dragnea a fost primit la Iaşi cu strigăte şi huiduieli din partea câtorva sute de ieşeni, furioşi că Moldova a fost izolată de mai bine de 20 de ani de PSD cât şi asaltul continuu al guvernării pe sistemul de justiţie.

Protestatarii au fost îngrădiţi de jandarmi, la doar câteva sute de metri de locul în care PSD organiza venirea delegaţiei conduse de Liviu Dragnea.

În proximitatea Teatrului Luceafărul, s-au văzut două contraste total opuse. Tineri şi adulti liberi care protestau împotriva guvernării PSD iar de partea cealaltă, oameni sărmani aduşi cu japca din zona rurală, cu autocare, de administraţiile PSD.

“PSD, Moldova nu te vrea!”, “Hoţii la închisoare, nu la guvernare”, “PSD, ciuma roşie” , “Eşti un nimic!”, sunt doar câteva din lozincile strigate de ieşeni în întâmpinarea liderului social-democrat.

Niciodată Dragnea nu a fost mai huiduit la Iaşi ca până acum, organizatorii fiind nevoiţi să aducă muzică pe scenă pentru a atenua din strigătele protestatarilor.

Mai grav de atât este faptul că preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a folosit serviciile Ansamblului Folcloric Profesionist ”Constantin Arvinte” al judeţului Iaşi, finanţat din fonduri publice, pentru o chermeză de partid, motiv pentru care opoziţia va cere explicaţii liderului PSD Iaşi.

“Este revoltător sa vezi ansamblul folcloric al Consiliului Județean cum cântă pe treptele Teatrului Luceafărul, în așteptarea lui Liviu Dragnea. Aceasta manifestare ridică mari semne de întrebare privind profesionalizarea actului artistic al acestui ansamblu. Cei 50 de miliarde de lei vechi, prinși în bugetul județului pentru ansamblu în acest an ar fi trebuit să asigure independența și demnitatea conducerii ansamblului sa nu coboare ștacheta pentru astfel de evenimente. Cer demisia directorului Ansamblului Folcloric” – Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL şi vicepreşedinte PNL Iaşi.

Unii susţinători PSD, probabil plictisiţi de organizare, au luat cu asalt terasele din zona Teatrului Luceafărul, înainte de a se fi terminat evenimentul. Ceva mai târziu au fost sunaţi să se întoarcă la scenă.

Alţii au lăsat “suvenirurile” direct la coşul de gunoi.