DOCUMENT Maricel Popa, un nou scandal cu iz penal. DNA a cerut documente din afacerile șefului CJ cu statul

0
10039

Direcția Națională Anticorupție instrumentează un dosar pe numele lui Maricel Popa, în joc fiind o sumă de 365 mii lei, scriu jurnaliștii de la dezvăluirea.ro. Procurorii au declanșat o investigație în legatură cu modul în care Compania Națională de Poștă a închiriat de la firma lui Maricel Popa, SC Vitalef SA un spațiu pentru mutarea centrului de tranzit. În condițiile acestui contract, firma lui Popa încasează lunar de la Poștă o chirie de 7.850 euro iar până la expirarea contractului în anul 2022 firma lui Popa va încasa în total 365.000 euro.

Pana la mijlocul anului 2019, Centrul de Tranzit al Poștei a funcționat într-o clădire care a aparținut Terom SA. Mai apoi, Poșta Română care era condusă de PSD la toate nivelurile a demarat procedurile de mutare a Centrului Regional de Tranzit. Au găsit că cel mai potrivit spațiu este cel al SC Vitalef SA, de pe bulevardul Chimiei nr.12. Dezvăluirea.ro arată, că potrivit unor surse, DNA anchetează modul în care Poșta a organizat licitațiile astfel încât în final să fie selectată firma lui Popa. S-ar părea că licitația s-a repetat până când a ieșit cine trebuie. Contactat de jurnaliști, Popa le-a spus cu nonșalanță că “Nu are nici o legatură faptul că acest contract a fost încheiat în perioada guvernării PSD”.

Între timp, de numele lui Maricel Popa se leagă o altă plângere penală, de data aceasta în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași. Nu mai departe de săptămâna trecută, pe numele lui Maricel Popa a fost intentată o plângere penală pentru modul în care a fost implementat proiectul spitalului mobil de la Lețcani. Inclusiv Curtea de Conturi, într-un control tematic, a descoperit nereguli în procedura de licitație, care întăresc suspiciunile cu privire la ilegalitățile comise în derularea acestui proiect.