„Dăruiește pur și simplu o carte”

0
1147

Organizația Femeilor Liberale din Municipiul Iași a derulat începând cu 17 mai a.c. acțiunea „Dăruiește pur și simplu o carte”, având ca scop întregirea fondului de carte al bibliotecilor școlare ieșene. Inițiativa a fost receptată cu entuziasm de membrele organizației, care au reușit să se mobilizeze și, împreună cu colegii din Clubul Studenților Liberali, să strângă circa 800 de volume, opere ale autorilor studiați în cadrul programei școlare și nu numai. Cărțile  au fost selectate cu grijă pentru a acoperi o paletă diversificată de genuri literare și autori.

În ultimele două săptămâni înaintea vacanței de vară, reprezentantele Organizației Femeilor Liberale din Municipiul Iași au fost prezente la Școala Generală nr. 28 „Mihai Codreanu”, Școala Generală nr. 22 „Bogdan Petriceicu Haşdeu” și Liceul  Teoretic „Miron Costin” din Iași, unde au oferit bibliotecilor școlare fondul de carte strâns în cadrul acestei acțiuni de suflet.

„Lectura este foarte importantă pentru elevi, mai ales că are rolul de a le îmbogăți vocabularul, de a le dezvolta cunoștințele, de a-i ajuta să socializeze și să lege prietenii, de a le forma propriile opinii pe care să le exprime adecvat, iubirea de scriere, de artă, de frumos. Copiii trebuie să descopere farmecul lecturii și nu să o considere o obligație, să citeasca din pasiune. Ne bucurăm dacă prin cărțile dăruite putem să ne aducem o modestă contribuție pentru împlinirea acestui deziderat”, a declarat doamna Angela Rotaru, președinta Organizației Femeilor Liberale din Municipiul Iași.

OFL Iași mulțumește pe această cale persoanelor care au dăruit pur și simplu cărți, spre bucuria sufletească a copiilor care le vor citi.