Centrul drive-thru de la ERA – un succes: sute de persoane vaccinate fără programare

0
479

Începând de sâmbătă dimineaţa, ieşenii care vor să se vaccineze anti COVID-19 direct în maşinile lor pot să meargă la centrul de vaccinare drive-thru deschis în parcarea complexului ERA.

Centrul este amenajat în partea de mijloc a parcării, înspre una dintre intrările principale, fiind asigurat un spaţiu mare în care ar încăpea mai mult de 100 de maşini concomitent.

În zilele de weekend, după deschidere, fluxul de persoane care au vrut să se vaccineze a fost constant, începând de sâmbătă, de la ora 9. Doar în prima zi au fost vaccinate 300 de persoane la cele două fluxuri disponibile la centrul de vaccinare, iar ieri cifra de 300 era deja atinsă la ora 15.

Bilanțul zilei la centrul drive-thru de la Era: 465 de persoane vaccinate” – a scris duminică într-o postare de pe contul său de Facebook Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș.

Durata de aşteptare nu a fost foarte mare, explică oamenii care au apucat să se vaccineze, dar au putut aştepta confortabil în propriile maşini, spre deosebire de cozile care erau formate în oraş la celelalte centre unde era disponibilă vaccinarea fără programare, scrie ZiaruldeIași.ro.

Conform protocolului naţional, fiecare persoană imunizată cu serul produs de companiile Pfizer / BioNTech a aşteptat încă 15 minute după momentul vaccinării pentru a vedea dacă întâmpină vreo formă de manifestare a efectelor adverse.

ZiaruldeIași mai scrie că în cele 12-15 maşini care aşteptau la cele două cozi formate erau măcar două persoane în fiecare, care erau imunizate în acelaşi timp. Un voluntar al centrului mergea din timp pentru a-i ajuta pe toţi cei prezenţi să îşi completeze formularele dinaintea vaccinării, pentru a reduce şi mai mult timpii de aşteptare.

Centrul va rămâne deschis şi în perioada următoare, funcţionând între orele 8.00 şi 20.00, rapelul putând fi făcut ulterior la orice alt centru de vaccinare. Cei care se prezintă au nevoie doar de un act de identitate, nefiind nevoie de programare.