Cătălin Bulgariu, actualul director al Aeroportului, declarat incompatibil de ANI

0
860
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi membri ai Comitetului Director al Societății Române de Radiodifuziune și un membru al Consiliului de Administrație al SRTv.
Cătălin Bulgariu, actual director al Aeroportului Iași, susținut în funcție de PSD, fost Membru în Comitetul Director al Societății Române de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Iași a fost declarat incompatibil de ANI pentru perioada în care era consilier local. Potrivit legii, acesta riscă să nu mai poată ocupa o funcție publică timp de 3 ani.
“În perioada 18 iunie 2012 – 24 iunie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția de membru în Comitetul Director al Societății Române de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Iași și pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Iași, judeţul Iași, încălcând astfel dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. a) și alin. (2), coroborat cu art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003. Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul ANI.
Alături de acesta au mai fost declarați incompatibili Ovidiu Mircea Dumitru, fost membru al Comitetului Director al Societății Române de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Craiova și Debreczeni Hajnalka Nagy, membru al Consiliului de Administrație al SRTv.