Costel Alexe, detalii despre cum va arăta Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași

0
410

Președintele Consiliului Județean Iași a participat la simpozionul „Tuberculoza fără granițe în vremuri pandemice”. Cu acest prilej, Costel Alexe a atras atenția prin intermediul unei postări de pe pagina sa oficială de Facebook asupta faptului că incidența pe comune a acestei boli arată o situație îngrijorătoare la Mădârjac, cu 256 de cazuri la 100.000 de locuitori și o incidență de până în 200 de cazuri în 12 comune: Deleni, Cotnari, Șipote, Fântânele, Movileni, Probota, Popești, Țibana, Dagâța, Comarna, Dolhești și Gorban.

În acest sens, „Inițiativa de a pune bazele unui nou Spital Clinic Integrat de Boli Respiratorii vine să rezolve atât gravele deficiențe la nivelul tuturor amplasamentelor spitalului actual, cât și nevoia de a trata tuberculoza și celelalte boli respiratorii într-un spațiu modern, care să asigure condiții și facilități mai bune și să crească astfel calitatea actului medical” – a comunicat Costel Alexe.

Președintele Consiliului Județean Iași a prezentat și detalii despre cum va arăta Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii:

„Noul spital va avea o structură de 3 corpuri de clădire legate între ele prin coridoare, în care vor u atât secțiile actuale, cât și structuri noi a căror necesitate este justificată de nevoia de a asigura îngrijiri medicale adaptate problemelor de sănătate ale comunității. Am propus inițierea acestui obiectiv de investiții prin PNRR, instrument prin care se alocă fonduri pentru pregătirea de proiecte de infrastructură publică din domeniul sănătății pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice. Accesul la sănătate este un indicator al calității vieții unei comunități și îmi doresc ca ieșenii să aibă parte de condiții moderne în unitățile noastre medicale” – a precizat Costel Alexe.