Avram Iancu va înota trei zile şi trei nopţi pentru un nou record mondial, dedicat Nadiei Comăneci

0
50

Polisportivul Avram Iancu se pregăteşte pentru un nou record mondial la înot de anduranţă, conform RadioTimișoara.ro.

Bibliotecarul din Petroşani vrea să străbată de două ori, în această vară, Lacul Balaton din Ungaria într-o cursă continuă de trei zile şi trei nopţi. Avram Iancu a anunţat că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci.

“Anul acesta mi-am propus să stabilesc un nou record mondial, prin care vreau să aduc un tribut de mulţumire Nadiei Comăneci, aşa cum ştiu eu cel mai bine, adică să înot. Recordul va consta în stabilirea celui mai lung înot după durata de timp petrecută în apă. Actualul record mondial este de 67 de ore şi 16 minute, stabilit de Sarah Thomas, din SUA, una dintre cele mai mari înotătoare ale lumii. Vreau să dobor acest timp înotând în Lacul Balaton, din Ungaria, cu o traversare dublă. Vor fi 150 de kilometri de înot în aproximativ trei zile şi trei nopţi, adică 72 de ore sau chiar mai mult, în curent neutru, şi fără întrerupere’, a declarat Avram Iancu.

Pe parcursul încercării, sportivul nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. În plus, sportivul nu va avea voie să atingă pe cineva sau barca însoțitoare. El va avea voie doar să primească hrana aruncată de echipa de suport, la fiecare jumătate de oră.

Traversarea şi omologarea rezultatului se va face după regulile de Marathon Swim, Iancu urmând să fie monitorizat atent de către trei observatori oficiali.

Avram Iancu a reușit să înoate în apele Dunării 36 de ore și 29 de minute. Palmaresul lui mai include traversarea înot a Canalului Mânecii și a Mării Negre, de la Sulina la Istanbul.