ALTorchestra reuneşte la Iași trupe de rock alternativ cu orchestre simfonice

0
518

Cinci trupe de rock alternativ acompaniate de orchestre simfonice concertează la Iaşi, luna aceasta. Sub conceptul ALTorchestra 100, Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, byron, Grimus și The Mono Jacks au pornit într-un circuit care cuprinde trei orașe, respectiv Iași, București și Cluj Napoca. Până în prezent la Iași au concertat Zdob și Zdub și Robin and the Backstabbers.

Miercuri, 14 noiembrie, la Iași vor concerta cei de la byron, invitat special fiind Lucia. Orchestra care va acompania trupa rock este manageriată de Corina Ciuplea și va fi condusă de către dirijorul Mircea Pădurariu. Evenimentul va fi precedat de un seminarul interactiv „Istoria Muzicii Românești”, susținut de către prof. Alexandru Stoica. Ultimele două evenimente de la Iași vor avea loc pe 20 noiembrie, când vor concerta cei de la Grimus, respectiv pe 3 decembrie, când vor concerta cei de la The Mono Jacks. Toate concertele de la Iași au loc la Casa de Cultură a Studenților. Intrarea la toate evenimentele din cadrul proiectului este liberă și se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.
Proiectul ALTorchestra 100 marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ și muzică simfonică. Fiecare formație implicată în proiect își va reorchestra cântecele în manieră simfonică, integrând în aranjamente inclusiv câte un instrument tradițional românesc.