Aeroportul Iași a atins un nou record de trafic

0
2111

Potrivit datelor de trafic furnizate de Asociația Aeroporturilor din România (AAR), Aeroportul Internațional Iași își consolidează poziția a doua în topul aeroporturilor regionale, încheind luna aprilie cu un număr total de 139,187 de pasageri îmbarcați și debarcați, scrie vesteaiasului.ro.

“Aeroportul Iași a reușit o nouă performanță în ceea ce privește traficul de pasageri. Acesta este rezultatul eforturilor noastre comune, pe care echipa de la Consiliul Județean și Aeroportul Iași le fac pentru a implementa proiectul de modernizare și extindere a terminalelor. Vom continua să investim pentru a menține standardul ridicat și a păstra în continuare aeroportul ca unul dintre principalii poli de dezvoltare a județului și a regiunii”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Avansul este de 480% față de aceeași lună a anului 2021, când au călătorit 23.977 de persoane, aceasta fiind cea mai semnificativă creștere de trafic înregistrată pe Aeroportul Iași, după cea din august 2018 (aprox. 143.000 de pasageri). De asemenea, în luna aprilie a acestui an au fost raportate 1219 aterizări și decolări, cu 205% mai multe comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost 400 de mișcări.

„Cu un aport important al traficului de pasageri veniți din Republica Moldova și din Ucraina, un flux crescut de călători în perioada sărbătorilor pascale și relaxarea restricțiilor de călătorie, am reușit să atingem un nou record de trafic. 140 de mii de pasageri pe parcursul unei luni înseamnă un trafic extrem de bun, mai ales pentru această perioadă a anului. Evident, cel mai mare flux de călători va fi în sezonul estival, când vor începe să opereze și cursele charter. Anul acesta avem disponibile 22 de rute directe permanente, la care vor fi adăugate 5 destinații sezoniere deservite de mai multe companii, așadar vor exista posibilități multiple de călătorie, ce vor contribui la creșterea mobilității pe Aeroportul Iași. Toate acestea arată că estimările noastre au fost corecte, ne dorim ca la finalul acestui an să depășim 1 milion de pasageri, revenind astfel la cifrele optimiste de dinaintea pandemiei. Perspective de creștere există cât timp prezentăm în continuare interes pentru companiile aeriene și pentru pasageri. Mulțumim tuturor celor care au ales să călătorească pe Aeroportul Iași, dar și celor implicați în procesarea fluxurilor de pasageri și bagaje, al căror efort merită apreciat în egală măsură”, a spus Romeo Vatră, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

La nivel național, creșterea traficului pe aeroporturi, în decursul lunii aprilie a acestui an, este de 289%, fiind înregistrat un număr total de 1.829.431 de pasageri.