Acuzații grave la vârful Aeroportului Iași: “Datoriile sunt uriașe!” / Explicația conducerii aerogării

0
206

Deputatul Marius Bodea arată că RA Aeroportul Iași are datorii de două ori mai mari decât bugetul de care dispune iar relația cu BlueAir nu pare a fi dintre cele mai bune.

„Aeroportul Iași se află într-o situație critică. RA Aeroportul Iași are de plătit dări de 6,7 milioane de lei și mai are disponibil în cont 3,8 milioane de lei. In acest moment, regia este în imposibilitatea achitării datoriilor la bugetul de stat. Bilanțul mandatului PSD la conducerea județului și a aeroportului Iași, arată dramatic: 9 curse externe deschise de mine și echipa mea au fost închise, investițiile pregătite la cheie pe care le-am lăsat în urmă au fost abandonate complet, o țeapă uriașă dată iesenilor cu o companie aeriană fantomă, fugărirea tuturor specialiștilor din aeroport și aducerea pe funcții cheie a unor incompetenți notorii, achiziții suspecte și inoportune, instaurarea unei percepții publice de mizerie generalizată în spațiile aeroportului, haos la organizarea stației de taximetre, și mai nou distrugerea stabilității financiare a aeroportului Iași”, a declarat Marius Bodea.

Reacție firavă a Aeroportului

Într-un comunicat de presă, RA Aeroportul Iași a oferit cateva scurte răspunsuri însă fără să fie susținute de argumente.

“Infirmăm titlurile alarmiste privind un iminent colaps al regiei. Aeroportul Iași are o situație financiară stabilă și își desfășoară activitatea în condiții normale. Este adevărat că Blue Air Aviation înregistrează restanțe la plată, în acest sens fiind deschise acțiuni în instanță pentru recuperarea debitelor. Sumele vehiculate în spațiul public nu sunt însă cele reale și în niciun caz nu vor produce colapsul aeroportului Iasi. Totodată, subliniem faptul că relația comercială dintre R.A.A.I. și Blue Air Aviation este una stabilă, ambele părți dorind dezvoltarea traficului aerian din capitala Moldovei. Departamentele de specialitate ale regiei lucrează intens la programele de dezvoltare, numitorul comun fiind modernizarea Aeroportului Internațional Iași”, au transmis reprezentanții Aeroportului.