A treia medalie de aur pentru David Popovici, tânărul de 16 ani care a devenit senzația Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Roma

0
618

David Popovici (16 ani), calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a cucerit duminică seară medalia de aur la proba de 50 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, relatează Hotnews.

Puștiul-minune al înotului românesc a fost cronometrat cu timpul de 22,22 secunde. El i-a devansat pe rusul Chernousov (22,83) și pe israelianul Martin Kartavi (22,92). Sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a câștigat astfel a patra medalie la această competiţie, după argintul cu ştafeta României de 4×100 m și aurul în probele de 100 m liber și 200 m liber.

Comparat cu legenda Aleksandr Popov

La probele individuale câștigate, sportivul de 16 ani a doborât recordurile mondiale la juniori. El a devenit acum unul dintre favoriții la o medalie olimpică, la Jocurile de la Tokyo.

Presa internațională îl compară deja cu legendarul înotător rus Aleksandr Popov, care a fost campion la JO din 1992 și 1996, la 50 și 100 de metri liber. Popov mai are alte 5 medalii olimpice de argint, 6 titluri mondiale și 21 de titluri europene.

„Născut pe 15 septembrie 2004, David Popovici este, în acest moment, mai rapid decât campionul olimpic, canadianul Kyle Chalmers, și campionul mondial, americanul Caeleb Dressel. De la legendarul rus Aleksandr Popov la incredibilul Popovici?”, scrie Gazzetta dello Sport.