Ziua Culturii Naționale: Președintele Consiliului Județean Iași prezintă care sunt evenimentele culturale din Iași la care cetățenii pot participa

0
191

Într-un mesaj de pe pagina sa de Facebook Președintele Consiliului Județean Iași i-a inivitat pe ieșeni să ia parte la evenimentele culturale organizate, respectând, bineînțeles, măsurile de protecție împotriva infectării cu Coronavirus. Costel Alexe a prezentat și o hartă a evenimentelor.

Redăm, în continuare, conținutul integral al postării:

Dragilor,

Vă invit ca mâine, de Ziua Culturii Naționale, prilej cu care sărbătorim și 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, să vă bucurați de evenimentele organizate de o parte dintre instituțiile de cultură din Iași, bineînțeles, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță pe care, în continuare, este foarte important să le urmăm.

Harta evenimentelor culturale arată astfel:

  • La Muzeul „Mihai Eminescu” Iași, puteți admira Obiectul lunii ianuarie: o filă-manuscris cu exerciții de semnătură ale poetului, din perioada în care acesta ocupa funcția de director al Bibliotecii Centrale din Iași (1874-1875).
  • Se lansează platforma online: eArhivă, pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro prin care veți avea acces la unele documente originale din Arhiva Muzeului Național al Literaturii Române Iași (MNLR).
  • Muzeul Național al Literaturii Române Iași va lansa de Ziua Culturii Naționale proiectul online de promovare a poeziei românești „VideoPoem”.
  • Concert la Filarmonica de Stat Iasi / Iasi Philharmonic, Romania – vineri 15 ianuarie 2021, ora 19,00, un minunat concert vocal-simfonic ce va cuprinde lucrări celebre din creația compozitorilor G.Fr.Handel, L.Boccherini, A.Vivaldi, și H.Purcell.
  • Veți putea urmări o proiecție de tip videomapping pe Turnul Central al Palatului Culturii – spectacol vizual ce include proiecții ale unor cunoscute versuri din creația eminesciană, de la ora 18.00.
  • Concert extraordinar interpretat de soliștii și orchestra Operei Naționale Române din Iași, sub bagheta maestrului Ciprian Teodorașcu, de la ora 18:30.