Vreme caldă de sărbători – ce spun meteorologii

0
200

Românii vor avea parte de un Crăciun fără zăpadă, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Se anunță vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului. Începând de vineri, 24 decembrie, se va observa o încălzire accentuată a vremii, cu valori de 8 grade Celsius, iar sâmbătă, 25 decembrie, temperaturile vor ajunge chiar și la 15 grade în unele zone ale țării.

”La acest moment semnalul pare pentru o săptămână înainte de sărbătoarea Crăciunului mai caldă decât în mod obișnuit. Cu siguranță vom veni cu date noi pe măsură ce ne apropiem de perioada respectivă”, a declarat Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Luni, 20 decembrie, meteorologii anunță că sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, local în nord, centru și la munte, acestea fiind mixte în zonele joase de relief din vest şi sud. Vor exista condiții de polei. De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Aici, la rafală se vor depăşi viteze de 80 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Condițiile de vizibilitate vor fi reduse semnificativ.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi -1 grad.

Citește mai mult pe bzi.ro.