VIDEO Nicușor Dan, despre scandalul din USR: Fapul că un om votat de o filială nu a putut candida pe motiv de delict de opinie mi se pare foarte grav

0
633

Nicușor Dan, unul din fondatorii USR, a comentat, la interviurile HotNews Live, scandalul din USR legat de listele de candidați la alegerile parlamentare, spunând că i se pare “foarte grav că un om votat de o filială nu a putut candida în numele partidului pentru delict de opinie”. El s-a referit la Vlad Teohari, a cărui candidatură pe listele pentru diaspora a fost invalidată de Biroul Național al USR pentru că “a ieșit public împotriva partidului”, el anunțând apoi că dă în judecată formațiunea.

“Nu vreau vreau să comentez foarate mult ce s-a întâmplat cu numirile pe liste. În schimb , în ceea ce privește ce s-a întamplat în diaspora lucrurile sunt foarte clare. Fapul că un om votat de o filială nu a putut candida în numele partidului pentru delict de opinie mi se pare foarte grav”, a afirmat Nicușor Dan, întrebat despre scandalul din USR.


Biroul Naţional al USR a invalidat candidatura lui Vlad Teohari susţinută de USR-PUS Diaspora, după ce Comisia de arbitraj a partidului a dat un aviz negativ de integritate.


Teohari a susținut că decizia de invalidare a candidaturii sale a fost luată pentru că a semnat anul trecut o scrisoare deschisă iniţiată de Mihai Goţiu şi în care peste 100 de membri USR reclamau execuţiile din partid. Demersul fusese determinat de excluderea Olimpiei Ardelean ca urmare unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizaţiei judeţene Ilfov.

Alianţa USR-PLUS Bucureşti şi-a desemnat, sâmbătă, candidaţii pentru Parlament. Lista pentru Senat este deschisă de Ştefan Pălărie, care a fondat şi condus aproape 10 ani Şcoala de Valori – un ONG educaţional. Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de deputatul Claudiu Năsui, lider al USR Bucureşti. Senatoarea USR Florina Presadă este a şasea pe listă, pe un loc neeligibil practic.”Prima pe judeţ, a doua pe ţară, a şasea pe listă! Iubiţi România cu ochii deschişi!”, a scris Presadă, sâmbătă pe Facebook.