VIDEO Academicianul Viorel Barbu: “Iașul a progresat. Am apreciat programul lui Costel Alexe și Mihai Chirica cu aplecare pe tehnologie și digitalizare”

0
767

Academicianul ieșean Viorel Barbu, președintele Academiei Române, filiala Iași, a salutat programele de guvernare locală și județeană ale lui Costel Alexe și Mihai Chirica și a subliniat că aceștia au fost mereu apropiați mediului academic.

“Este clar că după ce vom trece de această nenorocire, această pandemie, societatea va arăta altfel. Dar nu va fi un sfârșit, va fi un nou început. Personal, sunt optimist, lumea va arăta altfel, dar acest lucru va permite o dezvoltare, cum s-a întâmplat și după războaie sau marile cataclisme. Certe este că economia se va baza pe tehnolgii noi și de înaltă performanță. Vor fi tehnologii digitalizate complet, ne vom baza pe robotică, iar lucrurile vor arăta mai bine și va urma o dezvoltare surprizătoare în anii care vor fi. Iașul este pregătit pentru acest lucru, pentru că noi, aici, avem o bogăție imensă. Avem universități, avem specialiști, avem expertiză în toate aceste domenii, fiind unul din marile avantaje ale Iașului. Am văzut că toate proiectele pe care le-au expus atât domnul primar Mihai Chirica și domnul ministru Costel Alexe se bazează pe această idee și anume accesul la înalta tehnologie și economie superioară. Avem toate motivele să fim optimiști.”, a spus academicianul Viorel Barbu.

Personal, ca locuitor al Iașului, sunt foarte mulțumit de primarul pe care îl avem. S-a văzut că Iașul a progresat și domnia sa a fost foarte apropiat de mediul academic și a avut o politică pozitivă. Și aș vrea să vă spun ceva personal. Într-un moment foarte dificil, când partidul de care aparținea, derapa pe probleme de drept și care afecta apartenența noastră la blocul euro-atlantic, domnia sa a avut curajul să facă dizidență, iar asta a fost foarte important și l-am felicitat pentru asta.” , a completat academicianul.