Viceprimarul Radu Botez: “Nu suntem convinşi că vor fi bani pentru o sală polivalentă”

0
235

Viceprimarul Radu Botez recunoaşte că sala de sport promisă de Maricel Popa este doar un vis frumos şi că Primăria pregăteşte propriul proiect, pentru o sală de sport mai mică. Botez a declarat, în cadrul unei emisiuni locale, că banii Companiei Naţionale de Investiţii vor merge către stadioane în pregătirea pentru Euro 2020, astfel că nu vor fi bani pentru o sală polivalentă de mare capacitate, la Iaşi.

În ceea ce priveşte sala de sport, avem o promisiune din partea Companiei Naţionale de Investiţii pentru finantarea construirii unei săli de sport în municipiul Iaşi. Noi am făcut toate demersurile necesare, avem un puz în zona respectivă şi suntem pregătiţi pentru construcţia nouă. Noi nu suntem însă ferm convinşi că se va realiza pentru că, cel puţin în următorul an, banii CNI vor merge spre refacerea stadioanelor din Bucureşti (nr – pregătirea pentru EURO 2020). Cred că a fost o motivaţie puerilă, ca şi cum s-ar juca meciurile în paralel şi avem nevoie de trei stadioane. Cred că banii pentru acele stadioane ar fi mult mai bine folosiţi în sensul în care, în Moldova s-ar fi făcut un stadion, în zona Timişoarei un alt stadion şi în final, unul sau maxim două stadioane în Bucureşti. La Iaşi ni s-au promis aceşti bani pentru sala de sport, pe care noi o considerăm cam mare. Un element foarte dificil pentru noi este cel al întreţinerii. În ţară sunt foarte multe săli de sport şi terenuri care nu pot fi întreţinute. Noi trebuie să avem o relaţie clară între capacitatea noastră de a obţine venituri şi cheltuielile pe care le-am suporta. Noi avem proiectul nostru de sală de sport şi, dacă promisiunile CNI durează prea mult timp, atunci pornim proiectul nostru şi cel târziu în primăvara anului viitor vom lua o hotărâre”, a declarat Radu Botez.

Declaraţiile lui Radu Botez vin în contradicţie cu ceea ce promitea preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, de acum câteva luni: “În acest an ne luptăm să avem o sală polivalentă la Iaşi. Avem toate demersurile pornite de anul trecut şi vom avea o sală polivalentă modernă prin Ministerul Dezvoltării. Iaşul merită o sală mare de 14 mii de locuri, un complex sportiv şi totodată ne dorim să dezvoltăm sportul şi infrastructura sportivă. Locaţia am identificat-o dar nu o pot spune deocamdată”.