Vicepreședintele CJ Iași, Sorin Afloarei, prezintă retrospectiva săptămânii 12 – 18 iulie, 2021

0
101

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Sorin Afloarei, a prezentat în cadrul unei postări de pe pagina sa oficială de Facebook retrospectiva săptămânii 12 – 18 iulie 2021.

Astfel, vineri, în data de 16 iulie, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a drumului județean 281B: Borosoaia-Plugari. Potrivit informațiilor publicate de acesta, valoarea investiției este de 14.821.350,16 lei, inclusiv TVA.

De asemenea, a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru a discuta despre procesul de absorbție a fondurilor europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Un alt contract care a fost semnat în decursul săptămânii trecute este cel de finanțare pentru proiectul de investiție ”Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”. În ceea ce privește suma pe care Consiliul Județean Iași o va primi, Sorin Afloarei a informat că finanțarea se ridică la suma de 7.889.767,63 de lei.

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași a mai comunicat și faptul că începe etapa de evaluare a proiectelor depuse la Consiliul Județean Iași în baza legii 350/2005.

Anul acesta valoarea totală a fondurilor alocate este de un milion de lei, pe domeniile cultural, social, tineret, educație, promovare turistică, sport și ordine publică.