MApN a încheiat repetițiile pentru parada din 21 iulie: Militarii români care au servit în Afganistan vor defila pe sub Arcul de Triumf pentru a marca încheierea misiunii Armatei României

0
189

Ministerul Apărării Naționale a încheiat duminică repetițiile pentru parada militară care avea loc miercuri în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, o ceremonia ocazionată de încheierea misiunii Armatei României în Afganistan.

Ceremonia va avea loc pe 21 iulie, începând cu ora 10.00.

În cadrul ceremoniei, vor defila pe sub Arcul de Triumf detașamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operații, începând din anul 2002 și până în luna iunie a acestui an, informează MApN.

Defilarea va fi deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan.

Dispozitivul de defilare va include și un detașament al Jandarmeriei române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operații.

De asemenea, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unități și unități ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operații.

Pe timpul ceremoniei se va păstra un moment de reculegere și se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații externe, iar formații de aeronave vor survola monumentul.

Ultimul detașament românesc din teatrul de operaţii Afganistan a fost repatriat pe 27 iunie, încheind o prezență de 19 ani a forțelor militare române în cadrul celor mai importante operațiuni militare din istoria Alianței Nord-Atlantice.

Poți citi amănunte pe CaleaEuropeană.ro.