Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi raportează prezenţă în trei clasamente internaţionale. În primul rând, în ranking, Times Higher Education, unul dintre cele mai cunoscute rankinguri internaţionale, UMF Iaşi se află în intervalul 608 – 800, din 1.115 de instituţii de învăţământ superior din 94 de ţări.
Universitatea a fost evaluată din perspectiva a şase indicatori, din totalul de 17, cel mai bine fiind clasată la SDG 3 – Sănătate şi bunăstare (80) şi SDG 5 – Egalitatea de gen (201-300). Clasamentul general este condus de Universitatea din Manchester. Rusia este cea mai reprezentată naţiune, cu 75 de instituţii, urmată de Japonia, cu 73. „Suntem în acest clasament încă de la prima ediţie şi mă bucur să văd că numărul universităţilor care vor să fie evaluate în funcţie de Obiectivele Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă creşte de la an”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi, potrivit ZiaruldeIași.ro.
Pe 26 aprilie a fost dat publicităţii şi clasamentul realizat de CWUR – The Center for World University Rankings (CWUR), unde UMF este pe poziţia 1.639 din lume. În top au intrat 2.000 de universităţi din aproape 19.800 analizate din întreaga lumea, iar din România sunt în total 10 universităţi, printre acestea fiind şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. UMF Iaşi este însă singura universitate din Iaşi care a intrat în clasamentul Round University Ranking – RUR 2021, alături de alte opt universităţi din ţară. Acesta este un clasament mondial care evaluează performanţa a 867 de instituţii de învăţământ superior cu ajutorul a 20 de indicatori grupaţi în patru domenii cheie: predare, cercetare, diversitate internaţională şi sustenabilitate financiară.
La indicatorul Predare, UMF Iaşi este pe primul loc din România, iar în clasamentul global este pe poziţia 657. „Este al doilea an în care UMF Iaşi este clasată în acest top prestigios şi mă bucur că ocupăm primul loc din România la categoria Predare – care este una dintre misiunile cheie ale oricărei instituţii de învăţământ superior din lume”, a precizat prof.dr. Viorel Scripcariu. Pe primul loc din România este Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca, aflată pe locul 595 mondial. Cumulat, UMF este pe locul 5 din ţară.