Primăria Iași a montat primele rastele pentru biciclete în parcări publice

0
67

Primăria Iași a amenajat primele locuri rezervae pentru biciclete în parcări publice: cea din spatele municipalității și cea din spatele Halei Centrale. Potrivit reprezentanților instituției, astfel de spații vor fi amenajate în toate parcările publice.

„Într-o primă etapă vor fi amenajate 14 astfel de locuri în tot atâtea parcări publice, două fiind deja realizate pe strada Agatha Bârsescu, în spatele sediului Primăriei Municipiului Iași, și la Hala Centrală”, se arată într-o informare a Primăriei, citată de apix.ro.

Rastele montate la Hala Centrală

Intenția municipalității este ca astfel de rastele să fie realizate și la intrarea în parcurile publice, în funcţie de spaţiul disponibil, precum și în spațiile de parcare ale blocurilor și ansamblurilor rezidențiale, în aceste din urmă cazuri pe cheltuiala dezvoltatorilor.

„Se are în vedere ca în fiecare parcare publică, cu sau fără plată, un loc de parcare destinat autovehiculelor să fie transformat în loc de parcare rezervat bicicletelor. Acesta va fi dotat cu copertină și rastel și va fi semnalizat corespunzător. Un astfel de loc ar putea fi folosit de până la 10 biciclete”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Rastele montate în parcarea din spatele Primăriei