UNIUNEA EUROPEANĂ: 220 de milioane de euro pentru transferul pacienților COVID-19

0
449

Uniunea Europeană mobilizează 220 de milioane de euro pentru transferul pacienților COVID-19 dintr-o ţară în alta, a anunțat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după videoconferința la care au participat joi seară toți liderii statelor membre.

Întâlnirea online a fost organizată pentru a coordona efortul comun de a reduce numărul contaminărilor.

Despre o mai bună coordonare a vorbit și președintele Klaus Iohannis înaintea reuniunii.

Klaus Iohannis: “Este absolut necesară o abordare unitară la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană, prin convenirea unor criterii și instrumente comune în ceea ce privește recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor.

Cu privire la vaccinul anti-COVID-19, odată ce va deveni disponibil, sperăm cât mai repede, el va fi furnizat către toate statele membre.

Este însă nevoie, și voi sublinia acest lucru, de creșterea finanțării disponibile în cadrul instrumentului pentru sprijin de urgență, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri.”

Ursula von der Leyen a mai dat asigurări, la finalul videoconferinței că viitoarele vaccinuri vor fi disponibile pentru toate țările membre ale Uniunii, în același timp și în aceleași condiții, în funcție de numărul populației fiecăreia, potrivit Rador.