UAIC a finalizat renovarea bibliotecii de la Psihologie – investiția a fost de 800.000 lei

0
849

Reprezentanţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) anunţă că au finalizat săptămâna trecută modernizarea bibliotecii care funcţionează în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, ca filială a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi.

„Mulţumesc partenerilor de la Biblioteca Centrală Universitară pentru că au acceptat provocarea noastră de a răspunde la întrebarea Cum atragem studenţii în bibliotecă? Am răspuns prin a moderniza acest spaţiu, prin a simplifica accesul la cărţi a studenţilor, prin a folosi tehnologia în beneficiul cititorilor. Invităm studenţii aici nu doar pentru a studia, dar şi pentru a petrece timp liber de calitate în facultate”, a declarat prof.dr. Ştefan Boncu, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, la evenimentul de deschidere care a avut loc vinerea trecută, la sediul bibliotecii.

Printre participanţi s-a numărat şi conf. dr. Ioan Milică, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi, care a apreciat investiţia şi dedicarea universităţii în consolidarea parteneriatului stabilit cu universitatea.

„Biblioteca trebuie să fie definită de cuvântul accesibilitate, să fie un loc în care studenţii să îşi dorească să petreacă timp. Mă bucur că avem în UAIC un partener serios în a face acest lucru posibil, consider că această filială este un exemplu de mediu prietenos care să îi ajute pe studenţi să se bucure de carte”, a punctat conf. dr. Ioan Milică.

În biblioteca Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei studenţii au acum acces la fondul de carte printr-o simplă scanare a volumelor pe baza permisului emis de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi, atât pentru consultare în sala de lectură, cât şi pentru împrumut la domiciliu.

Lucrările s-a desfăşurat parţial, primele dotări fiind achiziţionate în 2017, acum fiind renovate integral cele şapte săli ale bibliotecii, dintre care trei erau exclusiv folosite ca depozit de carte, în săli pentru public. Investiţia totală a fost de aproximativ 800.000 de lei.