Comisia Europeană: O echipă de tineri români, în finala EU Datathon 2020 după ce a creat aplicația Shield pentru protejarea cetățenilor împotriva știrilor false

0
561

O echipă formată din patru tineri din România au ajuns în finala competiției EU DATATHON 2020, organizată de Comisia Europeană, și ar putea câștiga un premiu de 12.000 de euro cu un proiect care combate știrile false și dezinformarea la nivel european, anunță Reprezentanța executivului european în România.

“Alexandru, Laur, Alexandra și Ancuța au ajuns în finala competiției EU DATATHON 2020 și ar putea câștiga 12.000 de euro! Echipa din România a creat aplicația Shield, un program care, cu ajutorul inteligenței artificiale, detectează profilurile false de pe rețelele sociale și protejează utilizatorii împotriva #FakeNews. Câștigătorii competiției vor fi anunțați pe 15 octombrie”, scrie Reprezentanța Comisiei Europene, pe Facebook, citată de Calea Europeană.

Alexandru, Laur, Alexandra și Ancuța 🇹🇩 au ajuns în finala competiției EU DATATHON 2020 🇪🇺 și ar putea câștiga 12.000 de…

Gepostet von Comisia Europeană în România am Freitag, 2. Oktober 2020

Din 121 de propuneri depuse pentru EU Datathon 2020, juriul a preselectat 12 idei pentru a concura în finală în timpul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor (12-15 octombrie 2020) de la Bruxelles.

Echipele concurează în patru categorii în funcție de provocarea adresată de propunerea lor: „Pactul verd european” (Provocarea 1), „O economie care funcționează pentru oameni” (Provocarea 2), „Un nou impuls pentru democrația europeană” (Provocarea 3 ) și „O Europă pregătită pentru era digitală” (Provocarea 4).