Tudorel Toader a refuzat să găzduiască lansarea de carte a lui Klaus Iohannis în incinta UAIC

0
200

Curtea Veche Publishing a anunţat, printr-un comunicat de presă, că rectoratul Universităţii “Al. I Cuza” Iaşi a refuzat să găzduiască evenimentul de lansare a volumului scris de preşedintele Klaus Iohannis, “EU.RO – un dialog deschis despre Europa”.

Redăm comunicatul integral transmis de Curtea Veche Publishing:

“In urma atentiei din spatiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum si nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene si in alte orase din tara, Curtea Veche Publishing si-a propus initial ca lansarea din Iasi sa aiba loc in Aula Magna „Mihai Eminescu” a  Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cea mai veche institutie de invatamant superior, unde exista o traditie a lansarilor de carte.

In data de 2 mai a.c., Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare catre Rectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, prin care era propusa gazduirea lansarii cartii „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” si a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., in Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” . Solicitarea editurii Curtea Veche era insotita de un desfasurator complet al evenimentului.

In data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a gazdui lansarea de carte si dezbaterea pe teme europene, motivand ca in ziua respectiva, in intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, in data de 11 mai a.c., in Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevazuta organizarea vreunui eveniment”