Trei angajați de la Fermador din Iași, confirmați pozitiv cu COVID-19! Alte 7 persoane au intrat în izolare la domiciliu. La ferma de păsări s-a declanșat o anchetă epidemiologică

0
439

Trei angajați de la Fermador din localitatea Podu Iloaiei, din Iași, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 și au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. La Fermador, fermă de păsări, s-a declanșat o anchetă epidemiologică. Alți 7 angajați au intrat în autoizolare la domiciliu, după ce au intrat în contact direct cu unul dintre angajații depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus. Activitatea din ferma de păsări și abatorul de sacrificare nu a fost suspendată

Trei angajați de la SC Fermador SRL din localitatea Podu Iloaiei, din Iași, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Una dintre cele mai căutate ferme de păsări din Iași a fost în pragul de a-și încheia activitatea. Cătălin Mihalache, unul dintre asociații SC Fermador SRL, spune că nu a fost necesară închiderea unității, deoarece cei 3 angajați au fost internați în spital, iar cei 7 contacți au fost trimiși acasă, în autoizolare. Ferma de păsări a fost dezinfectată, iar ceilalți angajați lucrează în continuare în program normal. În fiecare dimineață, la începutul programului, angajaților li se ia temperatura și poartă măști și mănuși cât sunt la lucru.

Cătălin Mihalache: „Doi dintre angajații Fermador se aflau în concediu când au aflat că sunt infectați cu coronavirus”

Unul dintre asociații SC Fermador SRL, Cătălin Mihalache, a spus că doi dintre angajații cu COVID-19 erau în concediu, iar cel de-al treilea a intrat în contact direct cu unul dintre aceștia.

„Doi dintre angajații Fermador se aflau în concediu când au aflat că sunt infectați cu coronavirus. În cea de-a 12-a zi, au început să aibă simptome specifice coronavirusului și s-au prezentat la medic. De acolo, au fost trimiși să facă testarea. În acest timp, cei 2 nu au intrat în fermă. Cel de-al treilea angajat depistat pozitiv a intrat în contact direct cu unul dintre cei doi și ulterior a început să aibă și el simptome.

În urma testării a reieșit că este și el infectat. În dimineața în care s-a testat, acesta a venit cu alți 7 angajați cu mașina. Pe cei 7 i-am trimis acasă și sunt în autoizolare. Nu am închis ferma pentru că nu era necesar. Noi facem dezinfecție zilnică mai puternică decât în spitale. Totodată, angajații poartă măști și mănuși dintotdeauna. Lucrăm 8 ore, iar restul de 16 avem timp pentru o dezinfecție profundă”, spune Cătălin Mihalache.

Fermador are 507 angajați și este una dintre cele mai apreciate ferme de pui și abator de sacrificare din regiunea Moldovei.

La Proinvest Group din Pașcani, 26 de angajați au COVID-19 și sunt internați în spital