Deșeuri medicale abandonate pe câmp. Ministrul Costel Alexe, reacție fermă: Toleranța noastră va fi zero

0
171

Ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că deșeurile medicale trebuie să ajungă la incinerare, cu atât mai mult pe durata pandemiei de coronavirus. Ministrul a comentat la Digi24 cazul deșeurilor periculoase colectate de la spitale din București care au fost abandonate pe un câmp. A fost deschis un dosar penal în acest caz, iar o persoană a fost reținută.

Am declarat încă de la începerea stării de urgență că va trebui să fim foarte atenți în această perioadă la tot ceea ce…

Gepostet von Costel Alexe am Freitag, 12. Juni 2020

Polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase Ilfov împreună cu Garda de Mediu au făcut 13 percheziții la domiciliile mai multor persoane fizice și juridice, bănuite de nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor medicale periculoase.

Perchezițiile au avut loc în județele Ilfov și Dolj și în București.

Polițiștii ilfoveni au fost sesizați în 14 mai cu privire la o mare cantitate de deșeuri medicale periculoase, colectate de la mai multe spitale din București și abandonate pe un câmp din localitatea Dobroiești, județul Ilfov.

În urma perchezițiilor, au fost audiate 16 persoane.

De asemenea, a fost indisponibilizată o autoutilitară, au fost ridicate documente care atestă trasabilitatea deșeurilor medicale periculoase și a fost închisă temporar activitatea unei societăți comerciale din județul Dolj, aplicându-i-se totodată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă.

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă.