Tinerii liberali ieșeni s-a mobilizat în cadrul campaniei naționale „TNL goes GREEN! Curăţăm România, judeţ cu judeţ”.

0
1888

Zeci de tineri din cadrul TNL Iași s-au mobilizat ieri în cadrul campaniei naționale „TNL goes GREEN! Curăţăm România, judeţ cu judeţ”, pentru activități de ecologizare în județul Iași, marcând Ziua Mondială a Mediului Înconjurător.

Alături de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe și primarul comunei Holboca, Neculai Pamfil, peste 40 de membri ai TNL Iași au demarat acțiunea de ecologizare pe raza comunei Holboca, fiind puterea exemplului și pentru tinerii din comunitate care s-au alăturat acțiunii. Din mobilizarea de proporție a filialei Iași a rezultat o cantitate considerabilă de deșeuri, mai exact 500 kilograme.

“De Ziua Mondială a Mediului Înconjurător am ales să fim activi și responsabili în comunitate. Am participat alături de 40 de tineri la o acțiune care vizează protejarea mediului înconjurător prin colectarea deșeurilor depozitate iresponsabil. Autorități locale și județene, organizații ale societății civile au venit alături de noi, însă ceea ce ne-a bucurat cel mai mult a fost să vedem efectele acțiunii noastre în timp real, în momentul în care un grup de copii, membri ai comunității, ni s-au alăturat și au muncit cot la cot cu noi. Prin acțiuni de acest fel ne dorim nu doar să ecologizăm ci să și atragem atenția asupra acestui subiect extrem de important reprezentat de reciclare și grija pe care trebuie să o avem față de mediul în care trăim.”, a declarat Alexandru Calance, secretar regional al TNL pentru regiunea Nord-Est și coordonator al campaniei de ecologizare la Iași.

De asemenea, membri ai TNL Municipiul Iași s-au mobilizat într-o altă activitate de ecologizare pe raza pădurii Galata, unde au colectat o cantitate considerabilă de deșeuri.

La nivel național, peste 2.000 de tineri liberali și-au unit eforturile, pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător pentru a atrage atenția asupra importanței protejării mediului prin acțiuni de ecologizare pe tot teritoriul României. Mobilizarea de proporții a tinerilor liberali din toate județele țării a rezultat în peste 20 tone deșeuri colectate. Scopul campaniei naționale conduse de Tineretul Național Liberal a fost să reducă cantitatea de deșeuri depozitate iresponsabil în diferite zone ale țării și să crească gradul de conștientizare asupra consecințelor grave pe care nerespectarea măsurilor de reducere a cantităților de deșeuri o are asupra mediului.