Subprefectul USR de Iași s-a îmbogățit cu viteza luminii. Și-a umplut contul după o lună de mandat

0
174

Ștefan Tănasă a descoperit rețeta succesului după ce a intrat în politică, odată cu înscrierea în USR, arată cei de la dezvăluirea.ro.

Cu sprijinul deputatului Cosette Chichirău, șefa USR Iași, Ștefan Tănasă a obținut la 31 de ani primul loc de muncă din viață lui, cea de subprefect al județului Iași.

După numai o lună de mandat pe funcția de subprefect al județului Iași, în contul lui Ștefan Tănasă a apărut suma de 17.500 euro, bani pe care înainte nu-i deținea.

 La dată de 23.11.2020 când a completat declarația de avere de consilier județean, Ștefan Tănasă nu deținea nici măcar un cont bancar, pentru că nu avea economii. 

Din același document aflăm că singurul său venit era cel pe care i-l asigura partidul, 16.6770 lei pe an , adică circa 285 euro pe luna. Indemnizația de consilier județean 1.090 lei adică 222 euro pe lună. 

Prezentăm mai jos în fotocopie, cele două declarații de avere:

De unde sunt banii?

După fix 4 luni, pe dată de 25 martie a.c completează declarația de avere pentru funcția de subprefect. În acest document, Ștefan Tănasă precizează că deține într-un cont la Banca Transilvania suma de 17.500 euro. De unde sunt banii? Dacă partidul l-a plătit până în ziua în care a devenit subprefect și dacă mai adăugăm indemnizația de consilier județean atunci, în 4 luni acesta a realizat venituri legale de numai 2.028 euro.

De unde vine diferența de 15.472 euro?

Este vorba despre o suma de bani pe care cei mai mulți salariați din România nu o câștigă într-un an. Cei de la dezvăluire.ro au încercat să afle acest lucru de la Ștefan Tănasă, dar acesta i-a evitat, a refuzat să răspundă apelurilor telefonice ale jurnaliștilor. În acest sens, aceștia își pun câteva întrebări fireaști: noul subprefect USR al județului Iași a încasat bani la negru? Agenția Naționala de Integritate mai există?