Sorina Pintea trebuie să își prezinte DEMISIA

0
668

Costel Alexe, Președintele PNL Iași solitică demisia ministrului Sănătății Sorina Pintea pentru nerespectarea propriilor termene avansate în comunicarea publică în privința proiectelor Spitalelor Regionale de Urgență.

”Îi solicit public demisia doamnei Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, pentru incapacitatea de a atrage și valorifica sumele aferente actualului exercițiu financiar European. Consider că este un act de minimă responsabilitate ministerială!

Când Uniunea Europeană îi dă bani gratis, când viața oamenilor este la mijloc, când în pixul unui ministru stă o decizie capitală, nu este loc de bâlbâieli și tergiversări! Fiecare termen asumat de către Ministerul Sănătății a fost încălcat și iarăși amânări peste amânări, încât nu se mai știe dacă vom avea Spital Regional de Urgențe la Iași în 2022, 2023 sau mai nou …undeva spre 2027!!

O spun cu toată răspunderea: doamna ministru Sorina Pintea este la fel de indolentă și ineficientă precum colegul său, ministrul care a refuzat ajutorul extern și astfel a condamnat la moarte zeci de oameni, Nicu Bănicioiu!
În mai puțin de 1 an, Sorina Pintea a venit în fața ieșenilor de 3 ori, s-a plimbat pe bani publici, și-a făcut campanie de mare profesionist, a fluturat fara rusine noi și noi termene, dar în realitate se dovedește un simplu politruc ahtiat după imagine!

Cel mai simplu mod de a demasca demagogii este să îi pui în fața propriilor promisiuni și minciuni:

1. Sorina Pintea, Iași, august 2018:
”Am reușit deblocarea situației privind construcția spitalelor, astfel încât în data de 13 iulie la Iași, am prezentat draftul studiului de fezabilitate care va fi predat Ministerului în cursul lunii august, iar cererea de finanțare va fi depusă în cursul lunii septembrie, la Bruxelles”.

2. Sorina Pintea, Iași, decembrie 2018:
”Până acum s-a încheiat realizarea studiului de fezabilitate, urmând ca cererea de finanțare să o depunem săptămâna viitoare, la Bruxelles. Mai sunt de parcurs etapele care presupun achizițiile pentru elaborarea proiectului tehnic, pentru programele de training şi cele pentru asistența tehnică.”

3. Sorina Pintea, Iași, februarie 2019:
“Cererile de finanțare se depun până în luna aprilie, în intervalul martie –aprilie e un interval de timp, nu aș putea să vă spun data exactă când depunem cererile de finanțare, dar pot să vă spun că dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iașiul în primă fază.”

Toate aceste promisiuni și minciuni au fost făcute în conferințe publice, având alături pe cel mai obedient politruc inventat vreodată, șeful PSD Iași, Maricel Popa, marioneta care înghite gălușcă după gălușcă!

#NuNeReprezinta #NuLePasa #IasulMeritaMaiMult