Sorin Cîţu (PNL): “Sub guvernarea PSD, în 2018 procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%!”

0
277

PNL critică în termeni duri “ingineria fiscală Dragnea – Vâlcov” care, potrivit preşedintelui Comisiei Economice din Senat, Florin Cîţu, a condus la creşterea procentului din venitul brut care merge la stat de la 28% la 40%. PSD nu se poate ascunde de cifrele din economia reală. Guvernele PSD cresc taxarea economiei. Asta ştim cu toţii. Dar guvernele Dragnea au sărit calul. Găinăria fiscală Dragnea-Vâlcov arată aşa: aceiaşi bani în buzunarele românilor dar cu 40% mai mult (faţă de 2016) în buzunarele lui Dragnea. În guvernarea Dragnea, venitul net nu a crescut în mod special dacă ne uităm la evoluţia istorică. Dar a crescut suprataxarea! Până să ajungem la Dragnea, să ne uităm puţin în trecut. Guvernul Năstase a crescut taxarea crescând acest procent de la 24% la 30%. În 2005 a câştigat dreapta şi a introdus “cota unică” iar acest procent a scazut de la 29% la 23%, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

PSD suprataxeaza, oricand si oriunde”

Senatorul PNL mai spune că, dupa 2005, procentul din venitul brut care a mers la stat a crescut constant. În perioada 2005-2016 a crescut de la 23% la 28%.

Asta până a venit Dragnea cu gaşca lui la guvernare. În 2018 procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%! Asta da foame de bani la buget. Şi tot au un deficit record. În acelasi timp au scăzut la minim istoric procentele alocate investiţiilor! Ce face PSD cu banii în plus pe care îi ia cu japca din economie? Plăteşte pensii speciale (care trebuie să dispară) şi îi transferă către buzunarele PSD-iştilor prin tot felul de programe “speciale”.

Guvernele Dragnea arată o noua dimensiune a incompetenţei. În special cei din guvernul Dragnea 3. Să iei mai mult cu 40% din venitul brut şi tot să ai un deficit record arată clar că ori eşti hoţ ori esti un administrator foarte prost. Sau amandouă, a mai precizat senatorul PNL.