Secretul succesului la Miroslava. Ce proiecte pregăteşte primăria pentru anul acesta

0
413

Primarul comunei Miroslava, Dan Niţă, a subliniat proiectele mari pe care administraţia le va implementa în perioada următoare. Una din cele mai bogate comune din ţară, Miroslava poate fi exemplu e bună practică pentru toate administraţiile, cu proiecte pe toate marile ramuri de dezvoltare.

La ora actuală lucrăm la mai multe proiecte cu finanţare europeană dar şi cu o cofinanţare consistentă din partea primăriei. De exemplu, în luna iulie finalizăm lucrările de reparaţii capitale la Liceul Agricol, un proiect îm valoare de 2 milioane euro. Avem în lucru proiectul de canalizare pentru şapte localităţi, care valorează 3 milioane de euro şi tot în lucru avem asfaltarea pe 15 kilometri de drumuri săteşti. Acestea sunt lucrări pe fonduri europene. În paralel cu acestea avem un acord cadru între primărie şi o asociere de firme care lucrează pe 46 kilometri în cadrul unui alt proiect de asfaltare şi care ar trebui să fie gata până la finalul lunii august. În comuna Miroslava se construieşte mult, şi aproape în fiecare săptămână apare câte un drum nou. Dacă nu ţinem pasul cu asfaltările riscăm să rămânem în urmă cu dezvoltarea. De asemenea, avem 6 proiecte prin PNDL, din care unul început de anul trecut pentru o grădiniţă din Uricani. Anul acesta dorim să finalizăm proiectul de amenajare a trotuarelor. Populaţia creşte, sunt copii foarte mulţi şi există pericolul ca ei să fie accidentaţi. Vrem să facem parcuri de joacă în fiecare localitate pentru care căutăm soluţii de finanţare cât mai convenabile, avem în plan amenajarea pâraielor mai ales în contextul vremii tot mai severe. De asemenea, dorim să contruim şase şcoli noi în comună. Una dintre ele o vom avea lângă Liceul Agricol. Modernizăm iluminatul public şi vom avea camere de luat vederi în comună pentru că starea de infracţionalitate a crescut în ultima vreme.”, a declarat Dan Niţă, primarul comunei Miroslava.

Investitorii fac rând la parcurile industriale din Miroslava. Administraţia locală vorbeşte de crearea a circa 15.000 locuri de muncă.

Parcul indrustrial 1 este ocupat în totalitate, pentru parcul industrial 2 am primit acum două săptămâni statutul de parc. Din parcul 2 am dat deja trei hectare, şi mai este o solicitare acum din partea unei firme mari cu aproximativ 2.000 de angajaţi. Există cereri, pentru că dacă am lansa acum licitaţia, dăm toate spaţiile din prima. O mare parte din investitori sunt din străinătate, au venit din Germania, din Turcia. Noi nu suntem la concurenţă cu Iaşul, dorinţa mea fiind să dezvolt comuna Miroslava. În acest sens aşteptăm să vedem ce paşi se fac la sala de sport pe terenul cedat de noi Consiliului Judeţean”, a mai spus primarul Dan Niţă.