Se ascut cuţite în coaliţia de guvernare: Vosganian, atac la Teodorovici

0
304

Deputatul ALDE de Iaşi, Varujan Vosganian, a lansat un atac la “discipolul” său la şefia Ministerului Finanţelor, Orlando Teodorovici, criticând lipsa viziunii şi investiţiilor din programul actualului ministru.

“Dl Teodorovici spune că am fost ministrul finanţelor acum multă vreme şi unele lucruri mi-au devenit îndepărtate. Îl asigur pe discipolul meu că, dacă nu-şi mai aminteşte, anumite lucruri, cum ar fi neglijarea investiţiilor, mi-au fost întotdeauna îndepărtate. Pe vremea când eu conduceam economia României, rata investiţiilor ajunsese la 38% din PIB (faţă de 23% cât e acum) iar investiţiile din buget urcaseră la dublu ca procent în PIB faţă de nivelul actual. Şi, vorbind de deficite şi datorii, datoria publică era, în 2008, de doar 13,5% din PIB faţă de 35% în prezent. Asta că tot vorbim din amintiri…”, a scris, pe Facebook, fostul ministru de Finanţe şi actual deputat ALDE, Varujan Vosganian.

Potrivit Mediafax, reacţia vine în contextul în care ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, la RRA, că “a trecut ceva timp” de când Vosganian nu mai este ministru de Finanţe şi “anumite lucruri au devenit cam îndepărtate”.