RUȘINOS: Consilier local USR-Plus Iași cu datorii mari la întreținere, a lăsat o scară întreagă în frig! Tot el se plânge că nu are căldură!

0
2649

Iulian Nicolau, proaspăt ales din partea USR-PLUS în Consiliul Local Iași, a acumulat o datorie de peste 1.000 de euro la căldură, iar din cauza lui operatorul local de energie termica nu a pornit agentul termic pentru întreaga scară de bloc, potrivit BZI. Presat de asociația de proprietari de care aparține, el a plătit datoria la finalul săptămânii trecute și, odată devenit „curat ca lacrima”, a început o adevărată tiradă la adresa autorității publice locale.

În aproape doi ani, Iulian Nicolau, consilier local pe lista USR-PLUS Iași, a acumulat circa 1.000 de euro datorie la furnizorul de căldură. În tot acest timp, el a ajuns să atace Primăria Iași, dar și operatorul local de energie termica, și firma Termo-Service SA, pentru faptul că îi lasă pe ieșenii buni-platnici fără agentul termic din cauza celor care nu și-au onorat obligațiile.

El a ajuns pe lista rău-platnicilor, iar din cauza sa locatarii blocului DE 5 din Dacia au fost privați de furnizarea agentului termic în ultimele zile. Iulian Nicolau a acumulat o datorie de 4.656 de lei, la care s-au mai adăugat penalități de 450 de lei.

Luat la rost de oamenii din bloc, Iulian Nicolau și-a plătit datoria restantă joi, 30 octombrie 2020, dar la două zile distanță de plata datoriilor vechi de doi ani el a avut o reacție necontrolată la adresa autorității locale.

„E foarte frig, mai frig ca afară, în unele apartamente ale ieșenilor fără datorii, din cauza ieșenilor cu datorii, acolo unde aceștia aparțin aceleiași asociații de proprietari. Primii nu au altă vină decât aceea că au rămas captivi unor contracte de furnizare a căldurii, comune prin apartenența la aceeași asociație cu cetățenii cu datorii. Pe cei cu datorii nu îi judec! Refuz să judec oamenii care au datorii și care fac parte dintr-o societate atât de săracă prin unele zone geografice și neprotectivă pentru anumite categorii sociale, așa cum este democrația capitalistă din România”, a susținut, într-o notă cinică, Iulian Nicolau, membru USR-PLUS, alianță unde scandalurile s-au ținut în lanț la Iași.