Romeo Vatră: “Eu nu pot să concep încă patru ani cu PSD în fruntea județului. Nu știu ce vrea USR, să fie partid unic sau să facă alianță cu PSD?”

0
679

În urma unei conferințe de presă a Alianței USR-PLUS Iași care a fost dominată de retorica atacurilor la adresa PNL și nicidecum PSD și actualii săi lideri toxici, liderul grupului consilierilor județeni ai PNL Iași, Romeo Vatră, a postat pe contul său personal de facebook un mesaj cât se poate de tranșant:

“USR Iași reinvocă uselizarea Iașului, dar nu știu cum se face că au reușit și de data aceasta să atace doar PNL, fără a se atinge de PSD. Remarc din nou că ținta predilectă a USR nu este PSD, ci PNL.

Citesc declarațiile făcute ieri într-o conferință de presă a USR Iași și nu pot decât să râd, știind foarte bine lupta pe care alături de consilierii județeni PNL Iasi am dus-o în acești patru ani cu PSD în Consiliul Județean. În același timp, nu pot decât să plâng când știu cât de vitregiți de către prim consilierul județean și PSD au fost ieșenii care au ales în localitatea lor un primar PNL, PSD condamnând comunități întregi la izolare și sărăcie.

Acest scenariu de atac este replicat și în comunele din zona metropolitană, unde PNL este ținta frecventă a atacurilor useriste, chiar dacă primarul în funcție e pesedist.

E simplu să stai pe margine patru ani de zile la nivel local, să nu spui mai nimic despre ceea ce se întâmplă la nivel local și județean, apoi să ieși din hibernare cu șase luni înainte de alegeri și să emiți judecati răutăcioase exclusiv la adresa PNL.

Mihai Chirica a fost dat afară din PSD de către Dragnea în urma cu doi ani, referirile la adresa lui ca fiind pesedist sunt mai puțin adevărate decât cele la adresa fostului meu coleg, Marius Bodea, ca fiind penelist, pe care nu l-a dat nimeni afară din PNL.

Alintăturile și gesturile de fată mare ale liderilor useriști că nu vor face alianță cu x sau cu y, pentru că în x e ala și în y e celălalt, îmi face impresia că politica USR nu are legătură cu dezvoltarea și proiectele Iașului. Trec peste faptul că promisiunile de campanie propuse de USR demonstrează că nu cunosc problematica județului. Nu aveau cum să o cunoasca, pentru că nu au avut consilieri județeni, pentru că Marius nu a călcat în județ cât timp a fost parlamentar, axându-se exclusiv pe municipiu, iar acum candidează la județ, în timp ce liderul USR Iași nu a a fost vizibil nici în municipiu, nici în județ, în patru ani de parlament.

Mi-e greu să văd acum videoclipuri de promovare electorală ale USR în care primari liberali, foști colegi ai lui Marius Bodea, au fost criticați de către acesta că nu sunt buni gospodari. Mă întreb cum de nu a știut acest lucru cât timp a fost deputat PNL, ajungând în parlamentul României cu sprijinul consistent al acestor primari.

Eu le-aș recomanda celor din USR și Plus, ceva mai multă deschidere și înțelepciune politică, pentru că există viață și după alegeri, să înteleagă că în 18 din ultimii 20 de ani județul a fost ținut în subdezvoltare de către PSD, interesul de a face politică nu trebuie să fie pentru sau împotriva unor persoane, ci pentru comunitațile pe care le reprezentăm și pentru finalizarea proiectelor atât de mult timp așteptate.

Eu nu pot să concep încă patru ani cu PSD în fruntea județului. Nu știu ce vrea USR, să fie partid unic sau să facă alianță cu PSD?” – declară Romeo Vatră.