Ioan Alexa, noul primar al orașului Podu Iloaiei: “Aducem primele fonduri europene la Podu Iloaiei!”

0
3094

Noul primar al orașului Podu Iloaiei a urgentat căutarea de soluții pentru finalizarea lucrărilor edilitare aflate în execuție, în condițiile în care, fosta conducere a lăsat prăpăd în gestiunea publică. Primarul Ioan Alexa a declarat că a găsit sprijin în Consiliul Județean și Guvern pentru finalizarea lucrărilor începute.

Cu toate că există restanțe financiare la constructor pentru porțiunile de drum executate, în urma unor discuții avute cu reprezentanții acestuia, am reușit să obțin garanția finalizării lucrărilor de pe strada Gării. De asemenea, fiindcă oamenii au sesizat faptul că le intră apa în curți de fiecare dată când plouă, am căutat să găsesc cea mai bună soluție cu specialiștii din domeniul construcțiilor. Astfel, soluția identificată (care ar fi trebuit să existe încă de la începutul proiectării proiectului de modernizare a drumurilor!) constă în proiectarea și amenajarea de rigole pe ambele sensuri ale drumului, pentru ca apa să nu mai pătrundă în curțile oamenilor. O altă veste importantă este că am avut câteva discuții preliminare cu reprezentanții Consiliului Județean Iași și cu cei ai Guvernului pentru a ni se acorda banii de care avem nevoie pentru finalizarea lucrărilor pentru creșă, grădiniță, asfaltare. How clickmiamibeach.com to Use the Perfect Post-Game Interview with NBA Star Dwyane Wade Visit our page to learn more or start playing immediately! Sperăm că vom obține un răspuns pozitiv pentru a putea acoperi dezastrul financiar lăsat de fostul primar!“, a spus Ioan Alexa.

Primele fonduri europene la Podu Iloaiei

Noul primar a anunțat că orașul va beneficia, în premieră, de fonduri europene, fiind cunoscut faptul că fosta administrație a avut alergie la atragerea de bani din surse externe. Cu toate astea, edilul spune că a găsit o bombă financiară în conturile primăriei, care au nevoie de rezolvări rapide.

“Primăria Podu Iloaiei are nevoie de aproape 3 milioane lei de plătit pentru lucrările de la creșă, grădiniță și asfaltare și încă 1 milion lei pentru a utila creșa și grădinița. Pentru acoperirea lor vom avea sprijinul Guvernului. Nu există proceduri clare și nici măcar un circuit bine stabilit și urmat al documentelor. Cu alte cuvinte, nu există rigoare! Precizez că de acum înainte, vom transmite ședințele de Consiliu Local și, bineînțeles, imediat ce situația sanitară va permite, accesul la ședințe va fi deschis pentru oricare cetățean interesat să participe! În final, vreau să vă spun și faptul că zilele acestea vom pune la punct site-ul instituției și vom avea și o pagină de Facebook oficială a instituției. Cea din urmă chestiune e absolut necesară pentru că fostul primar “a plecat” cu tot cu acea pagină veche, considerând că îi aparține, deși nu are dreptul să folosească denumirea instituției pentru un profil personal! A fost o săptămână dificilă, însă e o provocare căreia de-abia aștept să îi răspund cu rezultate pozitive! Primul a fost deja bifat: depunerea proiectului prin care vom atrage primele fonduri europene: 3 milioane lei pentru tablete, laptopuri și alte dispozitive necesare pentru bună desfășurare a învățământului de la distanță!”, a detaliat Ioan Alexa.