Rectorul UMF, îngrijorat de suma alocată pentru dotările Spitalului Regional de Urgenţe

0
943

Într-o conferinţă de presă, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, prof. dr. Viorel Scripcariu, a declarat că suma prevăzută în studiul de fezabilitate a Spitalului Regional de Urgenţă nu va fi suficientă pentru dotarea acestuia cu echipamente de ultimă tehnologie.

“Momentan a fost finalizată doar etapa studiului de fezabilitate. Părerea mea personală este că acest spital se va construi în timp util, va începe în 2020 şi se va finaliza în 2023. Altceva ne îngrjiorează aşa cum am văzut expunerea din studiul de fezabilitate – valoarea sumei achiţionării de echipamente pentru SRU nu este cea la care ne-am aşteptat noi. Este clar mai mică, dar asta va trebuie să vedem cu timpul. Nu am mai fost solicitaţi să participăm la aceste întâlniri de lucru, eram alături de Primărie, Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii, întâlniri care au funcţionat foarte bine. A fost de luat în calcul şi faptul că au urmat discuţii strict tehnice, despre căi de acces şi construcţia propriu-zisă, până la prezentarea studiului de fezabilitatea, când a venit doamna ministru la Iaşi, au trecut un an şi jumătate de când nu am mai participat la întâlnirile grupului de lucru”,

 

Rectorul UMF a mai declarat că universitatea va încerca să atragă fonduri europene pentru a construi un campus în vecinătatea SRU.

“Am discutat despre această suprafaţă de teren, am avut promisiuni că atunci când se fina­lizează tot ce priveşte căile de acces vom discuta din nou şi vom vedea ce suprafaţă de teren ni se va da. Eu nu cred că putem vorbi de cele 5 hectare acum, dar nici nu pot estima cât ar fi minimum necesar”, a subliniat rectorul.