Rareș Bogdan, încrezător în candidații Costel Alexe și Mihai Chirica: acolo unde există echipa primar – președinde de CJ, fondurile europene sunt de ordinul sutelor de milioane

0
413

După ce în ultimele zile a vizitat 14 județe din România, deputatul european Rareș Bogdan, s-a aflat astăzi la Iași. În cadrul unei conferințe de presă desfășurate sâmbătă, 12 septembrie 2020, la Primăria Municipiului Iași, acesta s-a declarat plăcut surpins de modul în care arată Iașul.

De asemenea, acesta a subliniat că există decalaje foarte mari în ceea ce privește dezvoltarea orașelor din România. Astfel că unele caută să acceseze proiecte inovatoare, iar altele sunt la nivelul în care trebuie să achiziționeze troleibuze.

„Mă bucur foarte mult să fiu aici alături de Mihai Chirica și de prietenul meu, unul dintre cei mai buni miniștri ai cabinetului. Eu, de altfel, o să vă spun că regret foarte mult că Costel trebuie să părăsească cabinetul, câstigând fără probleme președinția Consiliului Județean. Guvernul și Partidul Național Liberal pierd un excelent ministru, în schimb, sunt convins că ieșenii vor câștiga un președinte de Consiliu Județean foarte-foarte bun, care, în parteneriat cu Mihai Chirica va face lucruri grozave pentru Iași” – a declarat Rareș Bogdan, menționând că „încă nu s-a inventat o modalitate prin care un președinte de Consiliu Județean să fie și ministru și deputat”

Eurodeputatul român și-a arătat ferma convingere față de reușita pe care parteneriatul Chirica – Alexe urmează să o genereze, dând exemple concrete de pe teritoriul României în care conlucrarea dintre un președinte de Consiliu Județean și un primar, ambii liberali, a generat atragerea de fonduri în comunitate și a dus la dezvoltarea regiunii administrate.

„Acolo unde există echipa primar – președinte de Consiliu Județean, fondurile europene sunt de ordinul sutelor de milioane, mergând spre un miliard, la Cluj: peste 500 milioane, la Alba peste 600 milioane, la Arad peste 800 de milioane, de asemenea la Brașov sau peste 400 milioane la Suceava” – a subliniat Rareș Bogdan, menționând și faptul că Mihai Chirica a reușit să aducă la Iași proiecte de peste 220 milioane, singur, în schimb, actualul Consiliu Județean Iași nu a reușit nici măcar un procent de 20% din acestă performanță.