PSD Iași s-a folosit de copii ca să obțină votul opoziției pe un proiect contestat

0
1447

O strategie cel puțin controversată a fost pusă în aplicare, astăzi, de către președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa. Acesta a adus, în cadrul ședinței ordinare, peste 20 de copii din Ruginoasa, înregistrați la clubul sportiv din localitate. Practic, conducerea CJ Iași a apelat la un șantaj emoțional, folosind copiii înregistrați la clubul local de fotbal din comuna Ruginoasa pentru a obține votul opoziției pe un proiect amânat de câteva luni.

În fapt, este vorba de preluarea unui teren din comuna Ruginoasa de către Consiliul Județean Iași si construirea de către autoritatea județeană a unui Centru de Excelență pentru fotbal. Încă din luna ianuarie, opoziția din CJ Iași, în speță grupurile PNL și PMP nu au fost de acord cu demararea acestui proiect în forma propusă de majoritatea PSD-ALDE, motivând că, la nivelul județului, nu există o strategie coerentă de dezvoltare a sportului ieșean. Consilierii județeni PNL au motivat că, în fapt, este vorba de o investiție de nivel local, finanțată din fonduri județene.

Transferul terenului din sarcina comunei Ruginoasa în administrarea CJ Iași nu a trecut nici astăzi, opoziția refuzând să ofere un vot pentru acest proiect.

O reacție a venit și din partea președintelui PNL Iași, deputatul Costel Alexe, care a subliniat faptul că județul are nevoie de strategie mai amplă pentru dezvoltarea sportului iar în momentul în care CJ Iași va veni cu un program concret, grupul consilierilor județeni PNL îl va susține.

“Când credeam că Maricel Popa a făcut ultimul pas pe scara penibilului, m-am înșelat. Am asistat, astăzi, la o mostră de amatorism politic de cea mai joasă speță din partea președintelului CJ, acesta implicând minori într-un proces administrativ, apelând la șantaj emotional pentru a obține votul consilierilor județeni din opoziție pentru un proiect transformat, mai degrabă, într-o ambiție personală. Să nu uităm că PNL a propus, în 2018, creșterea sumelor alocate Comisiei de Tineret, Sport și Turism din CJ pentru proiecte de dezvoltare sportivă, iar acest lucru se va întâmpla și anul acesta. Am spus-o și în cadrul ședinței consilierilor județeni din luna februarie că, în momentul în care va fi propus un proiect serios pentru dezvoltare sportivă, PNL îl va susține indiferent de structura politică din cadrul plenului CJ”, a declarat deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași.

“Astăzi, în ședința CJ, sub pretextul premierii unor copii fotbaliști, Maricel Popa a permis prezența acestora la dezbaterile din plen, fără consimțământul scris al părinților, cu scopul de a șantaja partidele din opoziție sa voteze cum vrea el. Nu am acceptat acest santaj emotional, susținut în mod cu totul surprinzător și de doamna deputat Camelia Gavrilă, care, prin prisma experienței de dascăl, ar fi trebuit să fie prima care sa apere drepturile acestor copii în fata intereselor politicianiste ale colegilor ei de partid. Pentru a îi proteja pe acești copii de circul declansat de PSD, ALDE și UNPR, dar și în semn de protest pentru exploatarea imaginii copiiilor în scopuri politice, consilierii PNL si PMP au refuzat să ia parte la dezbaterea proiectelor cat timp acestia erau în sala. Gestul de astazi denota lipsa de scrupule a prim consilierului județean asociată cu lipsa de inteligenta politică si incapacitatea de a purta un dialog cu opoziția”, a declarat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor județeni PNL.