Proiectul PNL Iași privind inființarea de noi parcuri industriale a fost aprobat de către Consiliul Județean Iași

0
264

Două proiecte vitale dezvoltării judeţului Iaşi, depuse de consilierii judeţeni PNL Iaşi, privind înființarea a două noi parcuri industriale în zona metropolitană a municipiului Iași și în zona municipiului Pașcani, au fost astăzi aprobate, în unanimitate, în şedinţa extraordinară a plenului CJ. Parcurile industriale sunt o necesitate pentru motorul economiei locale şi regionale, cele două propuneri ale liberalilor în vederea construirii de noi parcuri în judeţ au primit, astăzi, girul plenului deliberativ al CJ, iniţiativă susţinută şi de grupul PMP.

“Este un pas înainte pe care Consiliul Județean îl face pentru dezvoltarea economică a județului. După ce am aprobat astăzi concesionarea a jumătate din suprafaţa parcului de la Leţcani, am considerat că se impune demararea de urgență a construirii de noi parcuri industriale în județ. Grupul consilierilor județeni al PNL Iaşi este determinat să continue  această serie a inițiativelor de stimulare a mediului de afaceri și de dezvoltare echilibrată a industriei județului Iași cu proiecte noi şi inovative pentru folosul comunităților locale”, a declarat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

Amintim că cele două proiecte au fost depuse pe 20 august, fiind astăzi comasate şi aprobate de plenul CJ.

„Paşcani are o poziţie strategică care va fi întărită prin faptul că în viitor se va afla la confluenţa dintre două artere rutiere importante, autostrada Iaşi – Târgu Mureş și drumul express DX5 Siret Expres,  pe traseul Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani. Astfel, apare oportunitatea de interes pentru investitori, dar și necesitatea de a sprijini arealul municipiului Paşcani prin atragerea de investitori în zonă. Prin construcţia unui parc industrial în municipiul Paşcani sau în zona periurbană a Paşcaniului, vom consolida economia locală și vom contribui la creşterea nivelului de trai al locuitorilor din această zonă”, se arată în motivarea proiectului depus de grupul PNL, pentru construirea unui parc industrial în zona Paşcani.

Ţinând cont că prin avizul CNAIR, suprafaţa parcului Industrial a fost micşorată de la 40 ha la 18,2 ha şi că această suprafaţă nu mai poate fi extinsă, grupul PNL a propus iniţierea de către Consiliul Judeţean a demersurilor pentru încheierea unui acord privind realizarea unui nou proiect de parc industrial în Zona Metropolitană Iaşi.

“În condiţiile în care există parcuri industriale de peste 400 de ha în România și există judeţe în România cu mai multe parcuri industriale  de succes, ţinând cont şi de faptul că demersurile pentru obţinerea avizelor şi titlului de parc industrial durează şi că există cerere şi interes pentru deschiderea de noi activităţi economice în parcuri industriale la Iaşi, este mai mult decât necesară demararea unor demersuri pentru realizarea unor noi parcuri industriale în Zona Metropolitană Iași.”, se precizează în fundamentarea proiectului pentru construirea unui parc industrial în Zona Metropolitană.