Consilierii judeţeni PMP îi amintesc lui Maricel Popa că Iaşul are Aeroport

0
291

Consilierii judeţeni PMP atrag atenţia asupra faptului că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, se află printre cei mai fideli clienţi ai Aeroportului Iaşi, însă fără a avea o viziune de dezvoltare a acestei investiţii. Aceştia spun că, de apropape 2 ani, ieșenii asteaptă să vadă certitudinile investițiilor pentru Zona Cargo la aeroport, un terminal care să asigure fluxul de trafic în creștere și dezvoltarea Centrului Intermodal  Regional de transport Marfă, dar ele întârzie să apară pe agenda de lucru a președintelui CJ.

„La nivelui Consiliului Județean Iași există un proiect finalizat încă din mandatul trecut pentru obținerea finanțării investiției unui centru intermodal la Holboca. Poate o simpla reactualizare, dacă este cazul, ar putea permite Consiliului să depună  cererea de finațare la Ministerul Transporturilor în vederea obținerii finanțării pe Programul Operațional Infrastructură Mare ( POIM 2014-2020). În tot acest timp pierdut de Maricel Popa, județele vecine se preocupă în mod deosebit de obținerea fnantărilor pentru aceste investiții. Mă uit la Bacău, care susținut de un ministru din zonă, obține  finanțări pentru dezvoltarea aeroportului local si a centrului intermodal de transport marfă”, a declarat consilierul judeţean Alin Aivănoaei, liderul consilierilor PMP.

Liderul PMP mai spune că, din perspectiva celor semnalate, județul Iași riscă să piardă timpi importanti în continuarea dezvoltării județului Iaşi și nu în comparție cu județele din Ardeal ci chiar cu județele din Moldova. „Preocupat mai mult de preluarea conducerii acestei instituții, Maricel Popa uită și ignoră în totalitate importanța investițiilor necesare continuării dezvoltării Aeroportului Internațional Iași. Încă de la preluarea mandatului și fără să-l intereseze continuarea dezvoltării aeroportului ieșean, Maricel Popa, a susținut și alimentat toate conflictele ce au stat pe agenda organizatorică a acestei regii, în pofida continuării investițiilor la această regie. În ultima perioadă de timp, președintele CJ Iași este mai preocupat de a-și salva  imaginea politică personală, căutând vinovați pentru toate eșecurile sale administrative, considerând că această strategie adoptată de el îl salvează în ochii ieșenilor și eventual îi va aduce voturi în perspectiva intenției de a candida la Primăria Iași, a completat consilierul județean Alin Aivănoaei.