Primarul orașului Podu Iloaiei anunță noi investiții: gazul natural și modernizarea târgului, printre priorități.

0
790

Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei, a anunțat, luna aceasta, două mari investiții pentru comunitatea locală.

Extinderea rețelei de gaz metan în satele Holm și Cosițeni este un proiect mult așteptat de cele două localități satelit a orașului, cu o valoare de aproximativ 7 milioane de lei, cu finanțare prin programul Anghel Saligny.

“Accesul la utilități (apă, gaz, canalizare și energie electrică) înseamnă câteva lucruri normale pentru un nivel de trai decent. Indiferent de utilitățile de care vorbim, mi-am asumat că voi accesa fonduri externe și voi face toate demersurile necesare pentru ca locuitorii orașului nostru să aibă acces la utilități. Nu stăm pe loc, lucrăm, facem eforturi pentru a atrage cât mai mulți bani pentru Podu Iloaiei. Valorificăm orice linie de finanțare pentru că e în folosul nostru, al orașului. Fără acces la utilități, nici investitorii nu văd oportune investițiile”, a declarat primarul Ioan Alexa.

A doua investiție anunțată este modernizarea târgului din oraș, proiect depus pentru finanțare prin componenta “Construire/ modernizare/ reabilitare piețe/ târguri”, din cadrul “Programului Județean de Dezvoltare Economico-Socială Iași pentru perioada 2021-2024” (piețe și terenuri de sport). Podu Iloaiei a fost prima primărie din județ care a depus dosarul cu toate documentele solicitate.

Îmi doresc tare mult să avem un târg modern amenajat în Podu Iloaiei. Târgul de luni este o tradiție pentru localitate, însă la cum arată zona respectivă, numai zonă de târg nu poate fi numită. Țin mult la acest proiect pentru că ar fi modul prin care putem revitaliza o tradiție! Să nu uităm că orașul nostru a fost printre cele mai apreciate orașe-târg din județ. Mă bucur că putem atrage fonduri externe pentru realizarea acestui proiect care e de mai mulți ani pe lista obiectivelor mele. Consiliul Județean a stabilit să aloce până la 500 000 lei/ per proiect. Până pe 8 iunie, orice primărie din județ poate depune proiecte. După ce vor fi anunțate proiectele selectate, primăriile vor avea la dispoziție maxim 18 luni pentru implementare.“, a explicat primarul Ioan Alexa.