Primarul comunei Popricani, tras la răspundere de cetățeni: “Rușine pentru o comună la 12 kilometri de oraș!”

0
517

Locuitorii comunei Popricani s-au uitat la viteza cu care se dezvoltă alte comune din zona Metropolitană, precum Miroslava sau Lețcani și apoi au privit către noroaiele și condițiile în care trăiesc ei. Cu câteva luni înainte de finalul mandatului actualului primar, Valeriu Pârlog, popricănenii au tras linie și au constatat că viața lor nu s-a schimbat în mai bine.

“Rușine pentru o comună la 12 kilometri de oraș, fără apă, gaz, canalizare! Când cineva nu este în stare să facă proiecte și să atragă fonduri europene pentru a dezvolta comuna, și nu doar pentru interesul personal, nu este demn de a fi primar”, a spus Georggeta Pelin, locuitor din Popricani.

“Am plătit impozitul la primărie degeaba, nu mi-a luat gunoiul nicio dată de la poartă. Nici drum făcut, nici piatră pusă nici canalizare, nici apă că nu e proiect, dar se mai numește și strada”, a comentat Iulian Alecsandrescu, un alt cetățean al comunei.

“Să scoată satele din noroaie că ne-am săturat să ne ștergem papucii la marginea drumului”, a spus Rebeca, din Popricani.

“Acum doi ani îmi spunea primarul la telefon că în iarna lui 2019 ne încălzim la gaz. Iată iarna e aici și suntem poate mai rău ca acum doi ani. Încă tăiem copaci să ne încălzim”, a precizat Apostol Bologa, locuitor al comunei.

“Cred că ne-am săturat cu toții să auzim că România a fost scoasă din noroaie, însă realitatea este cu totul alta. Așa arată o comună aflată în inima zonei Metropolitane condusă de administrația falimentară PSD. Este o situație inacceptabilă pentru o comună care are toate premisele necesare dezvoltării, în condițiile în care, alți primari liberali din Zona Metropolitană au știut să atragă fonduri europene, să asfalteze drumurile și să realizeze investiții”, a declarat consilierul local PNL, Ion Tanasă.