Primăria Aroneanu demarează unul din cele mai ambițioase proiecte de asfaltare

0
634

Primarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi, a anunțat noi investiții în infrastrucutra drumurilor locale, fiind vorba de unul din cele mai ample proiecte în acest sector. Nu mai puțin de 7,2 milioane  lei vor fi alocați pentru prima etapă de asfaltări, acoperind 6,3 kilometri de drumuri locale.

Proiectul cuprinde nu mai puțin de 10 tronsoane de drum din satele Aroneanu și Șorogari și alte 33 de drumuri laterale.

“Acesta este unul din proiectele prioritare pentru comuna noastră, care a dovedit un potențial de dezvoltare pentru asigurarea condițiilor specifice zonei metropolitane. Necesitatea și oportunitatea investiției sunt evidente, influențând în mod pozitiv nivelul de trai al locuitorilor, având efecte benefice și asupra mediului înconjurător. Această necesitate derivă și din oportunitățile existente de dezvoltare a agroturismului și atragerii investiorilor în comunitatea noastră”, a spus Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu.

Tot în comuna Aroneanu prinde contur un centru de zi și unitate de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, cu o valoare totală de 1,5 milioane lei, proiect finanțat prin fonduri europene.

“Principala problemă cu care se confruntă vârstnicii este cea privitoare la relaţionarea în cadrul familiei şi suportul din partea aparţinătorilor, nevoia identificată fiind importantă atât din punct de vedere material, dar mai ales socio-afectiv. De aceea este nevoie de programe de suport care să suplinească rolul familiei prea angrenate în propriile probleme şi care să sprijine adaptarea la noul statut al persoanei pensionate şi alte modificări care intervin în această perioadă”, a subliniat primarul comunei Aroneanu.