Președintele PNL Iași anunță investiții extinse în infrastructura de gaze naturale

0
150

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, președintele PNL Iași, Costel Alexe, a anunțat că actualul Guvern își propune investiții de anvergură în infrastructura de gaze naturale.

Recent, premierul Ludovic Orban a declarat că au fost făcuți pașii pentru ca înființările de rețele de gaze sau extinderile de rețele să fie eligibile pentru finanțarea în exercițiul financiar 2021 – 2027.

”Din 2012, practic, aproape că nu s-a mai întâmplat nimic în domeniul gazelor. România, care este una dintre ţările cu cele mai bogate resurse de gaze naturale, are conectată la reţea doar 36 % din populaţie. Am dat exemplul Ungariei, care are peste 90% din populaţie conectată la reţeaua de gaze, în condiţiile în care nu au resursele noastre de gaze, dimpotrivă, resursele lor sunt foarte mici.”, a spus Ludovic Orban.

”Salut și susțin decizia premierului și trebuie să recunoaștem că această inițiativă va avea și un efect benefic asupra pădurilor României. Presiunea pe pădurile României este extraordinară, majoritatea locuințelor din mediul rural fiind dependente de lemnul de foc și de multe ori populația cade pradă speculanților și celor care exploatează pădurea ilegal. În ultimii anii locuitorii țării s-au confruntat constant cu crize ale lemnului de foc, s-au izbit de prețuri exagerate, uneori inaccesibile pentru singurul mijloc de a-și încălzi locuințele și prepara hrana pe timp de iarnă! Cu siguranță gazele naturale nu sunt soluția pe termen lung, dar pentru următorii ani, până când România va dezvolta suficientă energie verde și nepoluantă, facilă tuturor locuitorilor din rural și urban, trebuie să acceptăm că racordarea locuințelor la gaze naturale, alături de racordarea la apă potabilă, canalizare, energie electrică, sunt indicatori clari privind calitatea vieții într-o comunitate, într-o țară dezvoltată”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.