Președintele Consiliului Județean Iași anunță că începând de astăzi vor fi deschise două noi centre de vaccinare la Bivolari și Răducăneni

0
874

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a anunțat că, începând de luni, vor fi deschise două noi centre de vaccinare în județul Iași, iar acestea vor fi amenajate la Unitățile Medico-Sociale de la Bivolari și Răducăneni.

„Am făcut săptămâna aceasta, împreună cu Prefectura Iași, demersuri pentru a operaționaliza centre de vaccinare în cadrul celor două unități medico-sociale din subordinea Consiliului Județean și începând de mâine, 1 martie, acestea își vor începe activitatea” – a comunicat în decursul zilei de duminică Costel Alexe.

Capacitatea de vaccinare a fiecărui centru este de 60 persoane/zi, iar în aceste centre vor fi folosite doze de vaccin produse de compania Pfizer/BioNTech.

De asemenea, tot pe 1 martie, se deschide un centru de vaccinare și la Deleni (Școala Gimnazială, imobil corp A), iar în cursul săptămânii viitoare va deveni operațional încă un centru în Belcești (la dispensarul uman), unde vaccinarea se va efectua tot cu doze Pfizer.

Practic, începând de luni, 1 martie, în județul Iași vor funcționa în total 30 de fluxuri în 27 de centre de vaccinare (sunt câte 2 fluxuri în centrele de la Antibiotice, USAMV și Tg. Frumos) și, cu caracter temporar, un centru dedicat cadrelor didactice la Casa Corpului Didactic, în care, așa cum vă spuneam, procesul de vaccinare începe astăzi (n. r. duminică).

Vaccinul este șansa noastră de a reveni la normalitate, acum, la un an distanță de la izbucnirea pandemiei. În aceste două luni de la apariția vaccinului, autoritățile, care s-au mobilizat să asigure accesul populației la vaccin și cetățenii, care au primit cu încredere vaccinul, au făcut o echipă extraordinară. Continuând în acest ritm, vom reuși să ne imunizăm și să învingem pandemia” – este mesajul Președintelui Consiliului Județean IAȘI.